ΗΠΑ: Ένοχος για τρία κακουργήματα ο Χάντερ Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 3'
Χάντερ Μπάιντεν
Χάντερ Μπάιντεν AP Photo/Matt Rourke

Ένοχος από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον κρίθηκε και για τις 3 κατηγορίες κακουργημάτων που τον βαραίνουν ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον καταδίκασε τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και για τις τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες για οπλοκατοχή που αντιμετώπιζε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι παραβίασε τους νόμους που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τους τοξικομανείς να κατέχουν πυροβόλα όπλα.

Η καταδίκη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που άμεσο μέλος της οικογένειας ενός προέδρου κρίνεται ένοχο για έγκλημα κατά τη διάρκεια της θητείας του πατέρα του, αν και τα εγκλήματά του προϋπήρχαν της θητείας του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου, σημειώνει το CNN.

Ο Χάντερ Μπάιντεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο έως και 750.000 δολάρια κατά την καταδίκη του, αν και πιθανότατα θα λάβει πολύ λιγότερα από το ανώτατο όριο ως παραβάτης που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, αγκάλιασε τη σύζυγό του και μίλησε με τους δικηγόρους του.

Μπάιντεν: Είμαι ο πρόεδρος, αλλά είμαι και πατέρας

Σε δήλωσή του μετά την καταδίκη του γιου του, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε: «Είμαι ο πρόεδρος, αλλά είμαι και πατέρας».

Στην πρώτη του δήλωση μετά την καταδίκη του γιου του, ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπάθησε να επαναλάβει τον ρόλο του πατέρα που προσπαθεί να στηρίξει τον γιο του στους αγώνες του.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο πρόεδρος υπογράμμισε την υπερηφάνειά του για τον γιο του που ξεπέρασε τη μάχη του με τον εθισμό.

“Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, είμαι ο Πρόεδρος, αλλά είμαι επίσης και πατέρας. Η Τζιλ και εγώ αγαπάμε τον γιο μας και είμαστε πολύ περήφανοι για τον άνθρωπο που είναι σήμερα. Πολλές οικογένειες που είχαν αγαπημένα πρόσωπα να παλεύουν με τον εθισμό καταλαβαίνουν το αίσθημα της υπερηφάνειας βλέποντας κάποιον που αγαπάς να βγαίνει από την άλλη πλευρά και να είναι τόσο δυνατός και ανθεκτικός στην ανάρρωση”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, θα αποδεχθώ το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης και θα συνεχίσω να σέβομαι τη δικαστική διαδικασία καθώς ο Χάντερ εξετάζει την έφεση. Η Τζιλ και εγώ θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ και την υπόλοιπη οικογένειά μας με την αγάπη και την υποστήριξή μας. Τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό”.

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει στο παρελθόν ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα