ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – 22 νεκροί και 40 αγνοούμενοι

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – 22 νεκροί και 40 αγνοούμενοι
ap/Mark Humphrey

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Σάββατο το Τενεσί, στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω αρκετά θύματα και ανθρώπους να αγνοούνται.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το Τενεσί, το Σάββατο (21/08), πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 22 νεκροί, ενώ περισσότερα από 40 άτομα αγνοούνται.

Δύο δίδυμα επτά μηνών, τα οποία βρισκόντουσαν με τον πατέρα τους, όταν ξέσπασε ο κατακλυσμός έχασαν τη ζωή τους. Η μητέρα των παιδιών παρασύρθηκε από τον χείμαρρο, αλλά κατάφερε να διασωθεί, όπως ανέφερε η Άντζι Κέισον, η γιαγιά των διδύμων.

Ο πατέρας άρπαξε τα δύο βρέφη και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια τους, προκειμένου να τα μεταφέρει σε ασφαλές μέρος. Όμως, παρά τις προσπάθειες του, τα μωρά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

“Η καταστροφική πλημμύρα κατέστρεψε σπίτια και αγροτικούς δρόμους, αφήνοντας 22 νεκρούς και περισσότερους από 40 αγνοούμενους”, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Humphreys, Chris Davis.

Επιπλέον, ένα δίχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του, όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Όπως αναφέρει η Daily Mail, παρασύρθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμενε.

Τα άλλα μέλη της οικογένειας του αγοριού διασώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων αδελφών του καθώς και της μητέρας και του πατέρα του.

O Wayne Spears, βρισκόταν σε ένα κτηνοτροφικό αγρότημα την ημέρα που ξεκίνησαν οι φονικές καταιγίδες. Ο ίδιος εθεάθη να κρατιέται από ένα δοκάρι, στην προσπάθειά του να μην παρασυρθεί από τα νερά. Όμως, πέθανε λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα του Τενεσί.

Ένα ζευγάρι ηλικίας 48 και 49 ετών κατάφερε να διασωθεί, όταν άνθρωποι τους παρέλαβαν από τη σοφίτα του σπιτιού τους με μια μπουλντόζα. Η σύζυγος ανέφερε πως το νερό έφθασε τουλάχιστον τα 1,8 μέτρα, αναγκάζοντάς τους να ανέβουν στη σοφίτα.

ap/Mark Humphrey


Ο επικεφαλής αναπληρωτής της κομητείας Χίκμαν, Ρομπ Έντουαρντς, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται και η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας έχει διακοπεί σε όλη την κομητεία.

ap/Mark Humphrey


Ο οργανισμός διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Τενεσί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιπέδου 3 στην πολιτεία. Οι πόλεις McEven και η Waverly ήρθαν αντιμέτωπες με μια “τρομερή, καταστροφική κατάσταση” ανέφερε η μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Krissy Hurley.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα