ΗΠΑ: H selfie πιλότου που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

ΗΠΑ: H selfie πιλότου που πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι
Η selfie με το κατασκοπευτικό μπαλόνι Department of Defense via AP

Τη selfie που τράβηξε πιλότος κατασκοπευτικού αεροπλάνου U2 που πέταξε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που προκάλεσε αναστάτωση στις ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μια selfie που τράβηξε ο πιλότος αεροσκάφους U2, το οποίο πετούσε πάνω από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, το οποίο κατέρριψαν αυτό τον μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ξεκάθαρα το μπαλόνι και τα πάνελ που κρέμονταν από αυτό, ενώ έχει αποτυπωθεί και η σκιά του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που πετούσε πάνω από αυτό.

Ο πιλότος τράβηξε τη selfie ενώ το μπαλόνι έμπαινε στον εναέριο χώρο των ηπειρωτικών ΗΠΑ, σε μεγάλο υψόμετρο.

Το ύψους σχεδόν 61 μέτρων μπαλόνι εντοπίστηκε στις 28 Ιανουαρίου πάνω από τη Μοντάνα και το παρακολουθούσαν οι αμερικανικές αρχές καθώς κινούνταν πάνω από τη χώρα.

Αφού πέρασε πάνω από αρκετές πολιτείες, τελικά, οι ένοπλες δυνάμεις έκριναν ότι ήταν ασφαλέστερο να καταρριφθεί όταν έφτασε πάνω από τον Ατλαντικό, όπως και έγινε στις 4 Φεβρουαρίου με την εκτόξευση ενός πυραύλου από μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor, το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια.

Τα συντρίμμια του μπαλονιού εντοπίστηκαν και εξετάζονται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα