ΗΠΑ: “Η Ρωσία διαθέτει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει”

ΗΠΑ: “Η Ρωσία διαθέτει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει”
Ουκρανοί στρατιώτες (AP Photo/Vadim Ghirda)

Η Ρωσία έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής στη γειτονική της χώρας, αναφέρει η Ουάσινγκτον.

Η Ρωσία έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής στη γειτονική της χώρας, αναφέρει η Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον ΟΗΕ για την ύπαρξη, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός μαύρου καταλόγου που έχει καταρτίσει η Μόσχα στον οποίο περιλαμβάνονται τα ονόματα Ουκρανών που θα εξοντώσουν οι Ρώσοι σε περίπτωση εισβολής στη χώρα, όπως αναφέρεται σε επίσημη επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του AFP χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ουάσινγκτον διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα σκοτώσουν ή θα στείλουν σε στρατόπεδα στην περίπτωση στρατιωτικής κατοχής» της Ουκρανίας, αναφέρει η επιστολή αυτή που απευθύνεται στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Η επιστολή κάνει επίσης λόγο για «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με τη χρήση βίας για «τη διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων» ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αντίστασης της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει η επιστολή αυτή την οποία έχει υπογράψει η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποιεί ότι έπειτα από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ακολουθήσουν παραβιάσεις όπως απαγωγές ή βασανιστήρια και πιθανόν να στοχοθετηθούν αντιφρονούντες.

Κρίση στην Ουκρανία: Συζήτηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την ουκρανική κρίση, έπειτα από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών το Σαββατοκύριακο με θανάτους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και την ανακοίνωση περί επικείμενης συνόδου κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα αναμένεται να είναι παρών στο πρόγευμα των ευρωπαίων ομολόγων του.

Άλλα ζητήματα στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης των υπουργών θα είναι η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Βοσνία, που βιώνει τη χειρότερη πολιτική κρίση από το τέλος του πολέμου το 1995, και η κατάσταση στο Μαλί, όπου η ΕΕ καλείται να αποφασίσει εάν θα βάλει τέλος στην στρατιωτική αποστολή της για την εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του Σαχέλ μετά το πραξικόπημα και την δυσμενή τροπή που πήραν οι σχέσεις ανάμεσα στο Μπαμακό και τους εταίρους του, ειδικά το Παρίσι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα