ΗΠΑ: Η Wall Street Journal καταδικάζει τη δίκη “παρωδία” κατά του Έβαν Γκέρσκοβιτς

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Η Wall Street Journal καταδικάζει τη δίκη “παρωδία” κατά του Έβαν Γκέρσκοβιτς
Associated Press

Η ανακοίνωση της αμερικανικής εφημερίδας για τη δίκη του δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς, στη Ρωσία.

Η Wall Street Journal καταδίκασε τις «κατασκευασμένες κατηγορίες» κατά του δημοσιογράφου της, Έβαν Γκέρσκοβιτς, του οποίου η δίκη για κατασκοπεία ξεκίνησε στη Ρωσία.

«Είναι σοκαριστικό να τον βλέπουμε για ακόμη μια φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου σε μια δίκη παρωδία που διεξάγεται εν κρυπτώ και βασίζεται σε κατασκευασμένες κατηγορίες», έγραψε η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η οικογένεια του δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος διώκεται αδίκως για ενέργειες που σχετίζονται με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. «Ο Έβαν είναι δημοσιογράφος και η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωσή του. «Προτρέπουμε την αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επαναπατρίσει τώρα τον Έβαν».

Ο Γκέρσκοβιτς παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου άρχισε η δίκη του κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ της Ρωσίας με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος αρνείται.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα ζήτησε σήμερα από τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν ««αμέσως» τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Μόσχα για “διπλωματία ομήρων” και με την περίπτωση του Γκέρσκοβιτς. Έχουν χαρακτηρίσει «παράνομη» την κράτηση του δημοσιογράφου και ενός άλλου Αμερικανού κρατούμενου στη Ρωσία, του Πολ Γουίλαν, και δηλώνουν ότι δεσμεύονται να τους φέρουν πίσω στην πατρίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα