ΗΠΑ: Ιστορική χιονοθύελλα με δύο νεκρούς “σαρώνει” τις ανατολικές περιοχές

ΗΠΑ: Ιστορική χιονοθύελλα με δύο νεκρούς “σαρώνει” τις ανατολικές περιοχές
Σφοδρή χιονοθύελλα στις ανατολικές ΗΠΑ AP

Δύο νεκρούς και πολλά προβλήματα στους δρόμους, έχει προκαλέσει η χιονοθύελλα που "χτύπησε" τις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Κοντά στα δύο μέτρα έφτασε το χιόνι στο Μπάφαλο.

Ιστορικού μεγέθους είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η χιονοθύελλα που “σαρώνει” τις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Το πέρασμά της είναι φονικό, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπέστησαν ανακοπή ενώ καθάριζαν με φτυάρι το χιόνι έξω από τα σπίτια τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Μπάφαλο, με τους δρόμους της περιοχής να είναι απροσπέλαστοι, ενώ ακυρώθηκαν και πτήσεις λίγες μόνο ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών.

Οι μετεωρολόγοι και οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CNN, “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για την -απειλητική για τη ζωή- φύση αυτής της χιονοθύελλας, η οποία είναι ιστορική ακόμη και για την περιοχή του Μπάφαλο, όπου η πυκνή χιονόπτωση είναι ο κανόνας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με μικρές περιόδους ανακούφισης.

Ενδεικτικές της σφοδρότητας της χιονόπτωσης είναι οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάτασπροι δρόμοι, αυτοκίνητα καλυμμένα από το χιόνι και μετακινήσεις τους μετ’ εμποδίων, είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η εικόνα ενός κατοίκου του Μπάφαλο, που δείχνει το ύψος του χιονιού να ξεπερνάει και το δικό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα