ΗΠΑ: Κλωτσιά καράτε από έφηβο σε γυναίκα από την Ασία – Τρεις συλλήψεις

ΗΠΑ: Κλωτσιά καράτε από έφηβο σε γυναίκα από την Ασία – Τρεις συλλήψεις
Τρεις έφηβοι συλλαμβάνονται αφού χτυπούν βίαια Ασιάτισσα Instagram

Πρωτοφανές περιστατικό βίας στη Μινεσότα. Τρεις έφηβοι χλεύαζαν μια γυναίκα από την Ασία, όταν ένας από αυτούς την κλώτσησε στο πρόσωπο.

Οι αρχές στη Μινεσότα συνέλαβαν τρεις εφήβους μετά από ένα βίντεο, που απέκτησε γρήγορα διαστάσεις στο Instagram, στο οποίο φέρονται να χλευάζουν και ύστερα ένας εξ’ αυτών να χτυπά στο πρόσωπο βίαια μια γυναίκα από την Ασία.

Στο βίντεο 15 δευτερολέπτων, φαίνονται οι τρεις έφηβοι να γελούν και να την περικυκλώνουν, την στιγμή που εκείνη βρίσκεται μόνη της σε ένα παγκάκι. Καθώς εκείνοι την πλησιάζουν, αυτή προσπαθεί να απομακρυνθεί, όταν ένας την κλωτσά στο πρόσωπο. Αμέσως απομακρύνονται τρέχοντας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου, ενώ το βίντεο κυκλοφόρησε την επόμενη μέρα, Τρίτη, με τους ανθρώπους να καταδικάζουν την επίθεση και να ζητούν απόδοση της δικαιοσύνης για την Ασιάτισσα γυναίκα. 36 ώρες αργότερα, μετά από έρευνες των αρχών οι τρεις έφηβοι βρίσκονταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα “St. Paul Police”.

Ο κύριος Padilla, υπεύθυνος του σταθμού, όπου συνέβη το περιστατικό βίας σημειώνει πώς ένα από τα περίεργα της υπόθεσης είναι “Γιατί βρέθηκαν εξ’ αρχής στον σταθμό, αφού τα δρομολόγια είχαν σταματήσει από τις 21.00. Ήταν περίπου 00.30 και το επόμενο τρένο ήταν στις 06.00. Ελπίζουμε να ξεκαθαριστεί γιατί βρίσκονταν στο σημείο”, τονίζει.

“Η βασική ερώτηση είναι γιατί κάποιος να προβεί σε μια τέτοια πράξη. Δεν είμαι σίγουρος εάν ποτέ θα καταλάβουμε”, πρόσθεσε ο κύριος Padilla.

Σύμφωνα με το “Asian Pacific Policy & Planning Council, οι ρατστιστικές επιθέσεις κατά Ασιατών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί, μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Μάλιστα, έχουν γίνει πάνω από 1.100 αναφορές προφορικών και σωματικών επιθέσεων, οι οποίες σχετίζονται με τον ιό. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ένας άντρας προσπάθησε να απομακρύνει έναν νοσοκόμο από το ταξί αποκαλώντας τον “Κινέζο” και κατηγορώντας τον πως ήταν μολυσμένος από το ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα