ΗΠΑ: “Κόβει” το κοινωνικό πακέτο ο Μπάιντεν για να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς

ΗΠΑ: “Κόβει” το κοινωνικό πακέτο ο Μπάιντεν για να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν AP Photo/Evan Vucci

Ο Τζο Μπάιντεν ρίχνει νερό στο κρασί του κοινωνικού του πακέτου για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στο Κογκρέσο.

Τις πρώτες σαφείς τάσεις συμβιβασμού για το ύψος του κοινωνικού πακέτου που έχει ανακοινώσει για την ανόρθωση της αμερικανικής οικονομίας δείχνει ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν την Παρασκευή τα αμερικανικά media, ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι διατεθειμένος να μειώσει το πακέτο για τις υποδομές στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη συναίνεση και των Ρεπουμπλικανών.

Ως προς τον ελάχιστο εταιρικό φόρο που πλέον προτείνει ο Μπάιντεν, αυτός θα κυμαίνεται στο 15%, σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τις πρώτες εξαγγελίες του.

Οι Ρεπουμπλικανοί από την πλευρά τους αξιώνουν και άλλα καθώς επί της ουσίας δεν επιθυμούν να αλλάξουν ο φορολογικός νόμος του 2017 ο οποίος καθιέρωνε σειρά φοροαπαλλαγών για τους πολύ πλούσιους Αμερικανούς.

Η ομάδα τους στο Κογκρέσο εκφράζει σκεπτικισμό, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ενόψει της κρίσιμης συζήτησης και ψηφοφορίας.

Μερίδα των Δημοκρατικών μάλιστα καλεί τον Μπάιντεν να προχωρήσει χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαχρονικά τη φήμη του ισορροπιστή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα