ΗΠΑ: Κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να σκοτώσουν 10 εκατ. γουρούνια

ΗΠΑ: Κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να σκοτώσουν 10 εκατ. γουρούνια
pixabay.com

Τα εργοστάσια κρέατος στις ΗΠΑ. έκλεισαν ή μείωσαν την παραγωγική τους ικανότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

H πανδημία του κορονοϊού έχει διακόψει την αλυσίδα διανομής και προμήθειας στις ΗΠΑ με αγρότες να δηλώνουν πως αναγκάζονται να καταστρέψουν τις σοδειές τους και να σκοτώσουν τα γουρούνια τους, καθώς οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας είναι κλειστές.

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι αν δεν αποκατασταθεί η τροφοδοσία, οι Αμερικανοί κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να σκοτώσουν 10 εκαττομύρια γουρούνια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξοικονομήσουν χώρο και τρόφιμα για τα μικρότερα γουρούνια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να στείλουν τα ζώα τους σε εργοστάσια επεξεργασίας, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να σκοτώσουν τα ζώα.

Τα εργοστάσια κρέατος στις ΗΠΑ. έκλεισαν ή μείωσαν την παραγωγική τους ικανότητα λόγω της Covid-19. Στις 29 Απρίλιου, Ντόναλντ Τραμπ υπό τον φόβο έλλειψης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ  υπέγραψε διάταγμα ώστε να μην κλείσουν οι μονάδες επεξεργασίας κρέατος. Αλλά η δυνατότητα επεξεργασίας χοιρινού κρέατος έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 40%.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 14.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 54 εργαζόμενοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το CBS.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή πως θα αγοράσει αγροτικά προϊόντα από αμερικανούς αγρότες, αξίας τριών δισεκατομμυρίων. «Ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, με εντολή μου, οι ΗΠΑ θα αγοράσουν από τους αγρότες μας, τους ιδιοκτήτες ράντσων και τους γεωργούς, τρία δισεκατομμύρια γαλακτοκομικών, κρέατος και προϊόντα για φαγητό» έγραψε ο Αμεριαανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η ανακοίνωσή του αναφέρεται στο σχέδιο ανακούφισης ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινωθεί από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας τον Απρίλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα