ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ (AP Photo/Maya Alleruzzo, File)

Αναβάλλει την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Ο λόγος.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, αποφάσισε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (8/10) μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Με την αναβολή της επίσκεψης, αναβάλλεται για αργότερα και η συζήτηση που επρόκειτο να έχει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Λόιντ Όστιν.

“Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός Γκάλαντ αναβάλλει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον”, είπε η εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ, παραπέμποντας στην ισραηλινή κυβέρνηση για περισσότερες εξηγήσεις.

Πολλά ισραηλινά μέσα, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό να αναβάλει την επίσκεψή του. Όπως αναφέρεται, ο Νετανιάχου θέλει πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει την «απάντηση» που θα δώσει το Ισραήλ για την ιρανική επίθεση στο έδαφός του, την 1η Οκτωβρίου.

Η Σαμπρίνα Σινγκ είπε ότι η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς αναφορικά με αυτήν την «απάντηση». «Δεν θα κάνω εικασίες για τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα