ΗΠΑ: Ο Ντε Σάντις θα χτίσει φυλακή κοντά στη Disney σε αντίποινα για την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο “Don’t Say Gay”

ΗΠΑ: Ο Ντε Σάντις θα χτίσει φυλακή κοντά στη Disney σε αντίποινα για την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο “Don’t Say Gay”
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ron DeSantis AP Photo/Charles Krupa

Συνέχεια στον πόλεμο κατά της Disney για την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο "Don't Say Gay" δίνει ο Ντε Σάντις, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία φυλακής δίπλα στο θεματικό της πάρκο στη Φλόριντα.

Ο Ρον ντε Σάντις παρουσίασε την τελευταία πράξη των αντιποίνων του κατά της Disney, η οποία έχει αντιταχθεί στο νομοσχέδιο “Don’t Say Gay” επικαλούμενη το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα να κηρύσσει τον πόλεμο στην Disney από τότε και μετά.

Ο Ντε Σάντις, σύμφωνα με τον Guardian, απειλεί να χτίσει μια νέα πολιτειακή φυλακή δίπλα στα θεματικά πάρκα της Disney στην κεντρική Φλόριντα.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης κοινοποίησε την πρόταση αυτή σε μια εσπευσμένα συγκληθείσα συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας (17/4), στην οποία παρουσίασε τα βήματα που θα λάβει το πολιτειακό νομοθετικό σώμα για να προσπαθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου εργοδότη του ιδιωτικού τομέα της Φλόριντα.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης μεταξύ Disney – Ντε Σάντις

Η κίνηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια συνεχιζόμενη διαμάχη που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου που περιόριζε τη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου στις τάξεις των δημοτικών σχολείων της Φλόριντα, γνωστό ως νομοσχέδιο “Don’t Say Gay”.

Στη συνέχεια, ο Ντε Σάντις προσπάθησε να αφαιρέσει εξουσίες από την Disney τον Φεβρουάριο απολύοντας το διοικητικό συμβούλιο που την ήλεγχε και εγκαθιστώντας ένα διορισμένο συμβούλιο από Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα ενός προσώπου που βοήθησε στη διαμόρφωση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Αλλά ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης και πιθανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος το 2024, βρέθηκε “ξεκρέμαστος” τον Μάρτιο, όταν διαπίστωσε ότι το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, ως τελευταία του πράξη, προχώρησε στην επικύρωση συμφωνίας με την οποία παραδίδει τον έλεγχο στην ίδια την εταιρεία.

Ο ΝτεΣάντις κατήγγειλε τη Δευτέρα τη συμφωνία ως μια νομικά αβάσιμη “απάτη” και ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο που θα επαναφέρει τον έλεγχο της ειδικής περιφέρειας που φιλοξενεί το Disney World σε ένα κρατικό εποπτικό συμβούλιο που θα διοικείται από τους διορισμένους του κυβερνήτη.

Μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την επιθεώρηση των διαδρομών και των μεταφορών των θεματικών πάρκων στο κράτος, την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της Disney και την παροχή στο νεοσυσταθέν συμβούλιο της εξουσίας να αποφασίζει πώς θα αξιοποιήσει τη γη που γειτνιάζει με τα θεματικά πάρκα της Disney. Ο Ντε Σάντις πρότεινε ότι το νέο συμβούλιο θα μπορούσε να προβεί σε άλλες ενέργειες με τα 27.000 στρέμματα της Disney στην κεντρική Φλόριντα, όπως η κατασκευή ενός κρατικού πάρκου, ενός ανταγωνιστικού θεματικού πάρκου ή ακόμη και μιας φυλακής. “Νομίζω ότι οι δυνατότητες είναι ατελείωτες”, δήλωσε.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν τις τελευταίες προτάσεις του Ντε Σάντις. Ο Μπράντον Γουλφ, εκπρόσωπος Τύπου της Equality Florida, δήλωσε ότι πρόκειται για μια “πραγματικά ανιστόρητη επίδειξη εγωισμού”.

Η Άννα Εσκαμάνι, αντιπρόσωπος στην Πολιτεία, επισήμανε ότι περιοχές της νότιας Φλόριντα ήταν ακόμη υποβρύχιες από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο ΝτεΣάντις δημιουργούσε “περισσότερο δράμα με τη Disney”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα