ΗΠΑ: “Ο Πούτιν θα σκηνοθετήσει ουκρανική επίθεση με ηθοποιούς”

ΗΠΑ: “Ο Πούτιν θα σκηνοθετήσει ουκρανική επίθεση με ηθοποιούς”
Ρωσικά στρατεύματα Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο υποτιθέμενης "ουκρανικής επίθεσης" με ηθοποιούς φέρεται να είναι το επόμενο βήμα του Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες της Ουάσινγκτον.

Αποδείξεις για ρωσικό προπαγανδιστικό βίντεο με μία ψεύτικη ουκρανική επίθεση υποστηρίζει πως έχει στα χέρια της η Ουάσινγκτον, αναφέροντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να εισβάλει στη γειτονική της χώρα.

Πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να γυρίσει ένα πολύ βίαιο προπαγανδιστικό βίντεο, που θα έδειχνε πτώματα και ηθοποιούς να παίζουν τον ρόλο των πενθούντων, καθώς και εικόνες από χώρους που καταστράφηκαν από ουκρανικά και δυτικά στρατιωτικά μέσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Τζον Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το βίντεο θα μεταδοθεί για να υπογραμμιστεί η απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας και να υποστηριχθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό το βίντεο, εφόσον δοθεί στη δημοσιότητα, θα μπορούσε να δώσει στον Πούτιν τη σπίθα που χρειάζεται για να ξεκινήσει και να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας”, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το Euronews, o εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις είπε ότι το υπουργείο δημοσιοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να εκθέσει το εύρος των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία και να την εμποδίσει να συνεχίσει αυτήν την επικίνδυνη εκστρατεία.

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει (η Ρωσία), αλλά ξέρουμε ότι είναι μια υπό εξέταση επιλογή» ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζόναθαν Φάινερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. Η ταινία «θα περιλάμβανε ηθοποιούς που θα θρηνούσαν για εκείνους που σκοτώθηκαν σε ένα γεγονός που θα είχε δημιουργήσει από μόνη της καθώς και πτώματα, υποτίθεται εκείνων που σκοτώθηκαν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα