ΗΠΑ: Ο τυφώνας Ντέμπι ξέβρασε πακέτα κοκαΐνης 1 εκατ. δολαρίων σε ακτή

Διαβάζεται σε 2'
Εικόνες από τον τυφώνα Debby στη Φλόριντα
Εικόνες από τον τυφώνα Debby στη Φλόριντα AP Photo Christopher O'Meara

Πακέτα κοκαΐνης αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων ξεβράστηκαν σε ακτή της Φλόριντα από το πέρασμα του τυφώνα Ντέμπι.

Ο τυφώνας Ντέμπι δεν έφερε μόνο ισχυρούς ανέμους και κύματα καταιγίδας στη Φλόριντα, αλλά και… πακέτα κοκαΐνης αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Η Ντέμπι, η οποία έπληξε την πολιτεία ως τυφώνας κατηγορίας 1, αλλά έκτοτε έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, ξέβρασε τα ναρκωτικά στην ακτή στα Φλόριντα Κις, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής περιπολίας της αμερικανικής συνοριοφυλακής.

“Ο τυφώνας Ντέμπι παρέσυρε 25 πακέτα κοκαΐνης (70 κιλά) σε μια παραλία στα Φλόριντα Κις”, έγραψε ο Μπριγκς, αναρτώντας δύο εικόνες των πακέτων.

Σύμφωνα με τον Briggs, τον “θησαυρό” των ναρκωτικών εντόπισε πολίτης στην ακτή, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις αρχές.

Κοκαΐνη έχει βρεθεί πολλές φορές στις ακτές της Φλόριντα και κοντά σε αυτές, η οποία δεν απέχει πολύ από τους διαμετακομιστικούς κόμβους της Καραϊβικής για τα ναρκωτικά που διακινούνται από τη Νότια Αμερική προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τον Ιούνιο, ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες στα ανοικτά των ακτών των Florida Keys βρήκαν 65 κιλά κοκαΐνης να επιπλέουν στον ωκεανό, δήλωσε ο Briggs.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, δύτες βρήκαν 25 κιλά κοκαΐνης περίπου 100 πόδια κάτω από το νερό στα ανοιχτά του Key West. Την επόμενη κιόλας ημέρα, η ίδια ποσότητα ύποπτης κοκαΐνης βρέθηκε ξεβρασμένη στο νησί Ντόφιν της Αλαμπάμα.

Τον Μάιο, ένας παραθεριστής βρήκε κοκαΐνη αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων ξεβρασμένη κατά μήκος των Florida Keys, ανέφερε το CBS News Miami.

Το 2023, πακέτα κοκαΐνης αξίας άνω των 100.000 δολαρίων ξεβράστηκαν σε διάφορες παραλίες της Φλόριντα. Επίσης πέρυσι, η δήμαρχος της Τάμπα Τζέιν Κάστορ, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι για ψάρεμα με την οικογένειά της, έβγαλε στο καλάθι 70 κιλά κοκαΐνης.

Το 2019, τούβλα κοκαΐνης ανακαλύφθηκαν σε δύο παραλίες μετά τον τυφώνα Ντόριαν που έπληξε τις ακτές της Φλόριντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα