ΗΠΑ: Οργή και ανακούφιση για τους συγγενείς θυμάτων του αρχιτέκτονα-serial killer

ΗΠΑ: Οργή και ανακούφιση για τους συγγενείς θυμάτων του αρχιτέκτονα-serial killer
Έρευνες των Αρχών στο σπίτι του 59χρονου κατηγορούμενου serial killer (AP Photo/Jeenah Moon)

Συγγενείς και φίλοι των τεσσάρων γυναικών που βρέθηκαν δολοφονημένες στο Long Island των ΗΠΑ το 2009 και το 2010, δήλωσαν "ανακουφισμένοι" από τη σύλληψη του 59χρονου Ρεξ Χιούερμαν ως ύποπτου δράστη.

Στον απόηχο της σύλληψης του 59χρονου αρχιτέκτονα από τη Νέα Υόρκη για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών σεξεργατριών στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ, το 2009 και το 2010, συγγενείς των θυμάτων σχολίασαν την είδηση και δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ανακουφισμένοι.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος Ρεξ Χιούερμαν, όπως ονομάζεται, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (13/7) και την ΠΑρασκευή (14/7) οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπου δήλωσε αθώος για τις δολοφονίες της Μελίσα Μπαρτέλεμι, της Μέγκαν Γουότερμαν και της Άμπερ Κοστέλο.

Σύμφωνα με έγγραφο της εισαγγελίας της κομητείας Σάφολκ, θεωρείται επίσης ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση δολοφονίας της Μορίν Μπρέιναρντ-Μπαρνς.

Οι φωτογραφίες των 4 γυναικών, για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται ο 59χρονος Ρεξ Χιούερμαν. Melissa Barthelemy, πάνω αριστερά, Amber Costello, πάνω δεξιά, Megan Waterman, κάτω αριστερά και η Maureen Brainard-Barnes, κάτω δεξιά. (Suffolk County Police Department via AP)

Η Amy Brotz, ξαδέλφη της Μπαρτέλεμι, εξέφρασε το σοκ που υπέστη αλλά και την ανακούφιση που ένιωσε μόλις άκουσε στις ειδήσεις, τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. “Δεν μπορώ να χωνέψω αυτό που έγινε”, δήλωσε η Brotz στο Associated Press. “Ο Θεός έφερε ειρήνη στις οικογένειές μας. Ίσως τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε να επουλώνουμε τις πληγές μας“.

Και πρόσθεσε: “Το γεγονός ότι η οικογένειά μου θα πρέπει να καθίσει και να ακούσει με κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια όσα συνέβησαν, με αρρωσταίνει”.

Η Lynn Barthelemy, μητέρα της δολοφονημένης Μελίσα, μιλώντας στο NBC News, δήλωσε για τον 59χρονο αρχιτέκτονα, “Θα ήθελα να υποφέρει στα χέρια άλλων κρατουμένων. Ο θάνατος είναι μία πολύ καλή λύση γι’ αυτόν”.

Η Nicole Haycock, φίλη της Μέγκαν Γουότερμαν, ανέφερε ότι αρχικά νόμισε πως η είδηση της σύλληψης του Χιούερμαν ήταν φάρσα ενώ επεσήμανε ότι έχει “πολλά ερωτηματικά ακόμα για την υπόθεση”. “Γιατί σκότωσε τη Μέγκαν; Γιατί συγκεκριμένα αυτή;” αναρωτήθηκε, μιλώντας στο ΑΡ.

Η Allie Pertel, δήλωσε στο CBS News πως ένιωσε “θυμό και ανακούφιση ταυτόχρονα” όταν έμαθε ότι συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της αδερφής της, Μέγκαν Γουότερμαν.

Η θεία της Άμπερ Κοστέλο, Bonnie Sasse, εξέφρασε την χαρά της για αυτή την εξέλιξη. “Εμείς οι οικογένειες αυτών των φτωχών κοριτσιών, δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Χαίρομαι“, είπε.

Πώς μία πίτσα οδήγησε στη σύλληψη του δράστη

Ο Χιούερμαν συνελήφθη κοντά στο γραφείο του στο Μανχάταν, ενώ αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του στον οικισμό Μασαπίκουα, που βρίσκεται κοντά στην παραλία όπου είχαν εντοπιστεί τα θύματα, ηλικίας 22-27 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, οι ντετέκτιβ υποστηρίζουν ότι “ταίριαξαν” το DNA από πίτσα που έφαγε ο ύποπτος με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα λείψανα των γυναικών.

Μετά την απολογία του στο δικαστήριο, ο Χιούερμαν φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας στον δικηγόρο του: “Δεν το έκανα εγώ αυτό”. Ο δικηγόρος του, Μάικλ Μπράουν, δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν “συντετριμμένος” και χαρακτήρισε τα στοιχεία “εξαιρετικά περιστασιακά”. “Ανυπομονούμε να πολεμήσουμε αυτή την υπόθεση στο δικαστήριο και όχι στο δικαστήριο της κοινής γνώμης”, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής της κομητείας Σάφολκ, Ρόντνεϊ Χάρισον κατά τη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (14/7), δήλωσε πως, “Ο Ρεξ Χιούερμαν είναι ένας δαίμονας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας – ένα αρπακτικό που κατέστρεψε οικογένειες”.

Το προφίλ του αρχιτέκτονα – δολοφόνου

Ο Χιούερμαν είναι ιδιοκτήτης της RH Consultants and Associates, μιας αρχιτεκτονικής εταιρείας στο Μανχάταν που αυτοπροσδιορίζεται ως “η κορυφαία αρχιτεκτονική εταιρεία της Νέας Υόρκης”.

Το Associated Press ανέφερε ότι έχει μια κόρη και έναν θετό γιο. Ένας γείτονας περιέγραψε τον ύποπτο, ύψους 1,80 μ., που πηγαίνει στη δουλειά του κάθε πρωί, ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα και κρατώντας χαρτοφύλακα.

Ο εισαγγελέας Ρέι Τίρνι είπε ότι ο κ. Χιούερμαν είχε άδειες για 92 όπλα και ένα “πολύ μεγάλο χρηματοκιβώτιο” στο οποίο φυλάσσονταν πυροβόλα όπλα.

Σε μια συνέντευξη στο YouTube για ένα κανάλι που ασχολείται με ακίνητα, είπε ότι εργαζόταν στην καρδιά της Νέας Υόρκης από το 1987, περιγράφοντας τον εαυτό του ως “άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα”. Πρόσθεσε ότι η δουλειά του τον βοήθησε να μάθει να “καταλαβαίνει τους ανθρώπους”.

Άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο σπίτι του στο Massapequa Park του Λονγκ Άιλαντ εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη σύλληψή του. “Ο τύπος ήταν ήσυχος, δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας Etienne DeVilliers στο CBS. “Είμαστε σοκαρισμένοι. Επειδή πρόκειται για μια πολύ, πολύ ήσυχη γειτονιά. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όλοι οι γείτονές μας, είμαστε όλοι φιλικοί“, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα