ΗΠΑ: Ποιος είναι ο 49χρονος ένοπλος που συνελήφθη σε συγκέντρωση του Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Rodrigo Abd

Στο φως πληροφορίες για τον άνδρα που συνελήφθη σε συγκέντρωση του Τραμπ. Πώς κατάφερε να πλησιάσει με ένα όχημα γεμάτο όπλα και ποιος ισχυρίστηκε ότι ήταν.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 49χρονο άνδρα που συνελήφθη σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, στην Κοιλάδα Κοατσέλα της Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου (12/10), έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο ύποπτος, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα γεμιστήρα υψηλής χωρητικότητας, αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα με εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, ο 49χρονος άντρας, που αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο Βεμ Μίλερ από το Λας Βέγκας της Νεβάδα, ακινητοποιήθηκε καθώς οδηγούσε ένα μη καταχωρημένο μαύρο SUV στη διασταύρωση της Avenue 52 και της Celebration Drive στην Κοατσέλα, λίγο πριν την άφιξη του Τραμπ για τη συγκέντρωση, σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Riverside.

Ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν δημοσιογράφος, αλλά δεν ήταν σαφές αν είχε τα κατάλληλα διαπιστευτήρια. Οι άνθρωποι των αρχών παρατήρησαν ότι το εσωτερικό του οχήματος ήταν “σε αποδιοργάνωση” και κατά τη διάρκεια έρευνας εντοπίστηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά, καθώς και πολλαπλά διαβατήρια και άδειες οδήγησης με διαφορετικά ονόματα, ανέφερε ο Bianco.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Σερίφης της Κομητείας Riverside, Chad Bianco, του οποίου το τμήμα βοήθησε στα μέτρα ασφαλείας για την εκδήλωση, δήλωσε ότι το όχημα του Μίλερ είχε “προφανώς πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας”, γεγονός που ώθησε το τμήμα να το διερευνήσει περαιτέρω.

Ο άνδρας κατάφερε να περάσει μια εξωτερική ζώνη ασφαλείας και σταμάτησε σε μια εσωτερική περίμετρο που περιπολούνταν από το τμήμα του σερίφη, ανέφερε ο Bianco. Ένα άλλο σημείο ελέγχου πιο κοντά στο χώρο της συγκέντρωσης διαχειριζόταν η Μυστική Υπηρεσία

“Το περιστατικό αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια του πρώην Προέδρου Τραμπ ή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση,” ανέφερε η δήλωση του Σαββάτου. Ο Τραμπ δεν είχε φτάσει ακόμα στη συγκέντρωση τη στιγμή της σύλληψης, σύμφωνα με τον σερίφη.

Σε δελτίο τύπου την Κυριακή, το τμήμα ανέφερε ότι ο ύποπτος είχε “παράνομα στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο, ένα γεμάτο πιστόλι και ένα γεμιστήρα υψηλής χωρητικότητας”. Ο Bianco δήλωσε ότι το όχημα του Μίλερ δεν ήταν καταχωρημένο και ότι βρέθηκαν μέσα πολλαπλά διαβατήρια και άδειες οδήγησης με διαφορετικά ονόματα.

Ο ύποπτος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 2 Ιανουαρίου 2025, σύμφωνα με ηλεκτρονικά αρχεία.

Ο Bianco αρνήθηκε να κάνει εικασίες για τα κίνητρα ή την ψυχική κατάσταση του υπόπτου. “Ξέρουμε ότι αποτρέψαμε κάτι κακό από το να συμβεί, και δεν είχε σημασία τι ακριβώς θα ήταν αυτό το κακό,” δήλωσε ο Bianco.

Η ασφάλεια στις συγκεντρώσεις του Τραμπ είναι πολύ αυστηρή μετά από τις δύο πρόσφατες απόπειρες δολοφονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα