ΗΠΑ: Ποιος είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στην επίθεση κατά του Τραμπ

Διαβάζεται σε 3'
Υποστηρικτές του Τραμπ στους δρόμους μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Υποστηρικτές του Τραμπ στους δρόμους μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ (AP Photo/Eric Thayer)

Ποιος είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε στην αιματηρή προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. “Πέθανε σαν ήρωας”, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που έχασε τη ζωή του από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, το Σάββατο (13/7).

Πρόκειται για τον 50χρονο Κόρεϊ Κομπερατόρε (Corey Comperatore), ο οποίος ήταν πυροσβέστης και πατέρας δύο κοριτσιών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο.

O 50χρονος πυροσβέστης Corey Comperatore που σκοτώθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσυλβάνια Buffalo Township Volunteer Fire Company via AP)

Ο Κομπερατόρε, ο οποίος ήταν από το Σάρβερ της Πενσυλβάνια, “πέθανε ως ήρωας” όταν “όρμησε πάνω στην οικογένειά του, για να την προστατεύσει από τα πυρά” κατά τη διάρκεια της αιματηρής προεκλογικής συγκέντρωσης, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

“Ο Κόρεϊ ήταν φανατικός υποστηρικτής του πρώην προέδρου και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που ήταν εκεί [σ.σ. στη συγκέντρωση]”, δήλωσε ο Σαπίρο.

“Αγαπητός άνθρωπος, προσγειωμένος. Αγαπούσε την οικογένειά του και την εκκλησία”, δήλωσε ο συνάδελφός του 50χρονου πυροσβέστη, Craig Cirrincione, ο οποίος εργάζεται στην Εθελοντική Πυροσβεστική Εταιρεία Buffalo Township.

“Έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε. Ήταν εθελοντής εδώ για χρόνια”, πρόσθεσε, μιλώντας στο ABC News, τονίζοντας πως δεν εξεπλάγη που θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του. Δεν θα με εξέπληττε καν αν το έκανε για έναν εντελώς άγνωστο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Δύο ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό τους από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια αναγνώρισε τα δύο τραυματισμένα θύματα ως τον 57χρονο Ντέιβιντ Ντατς (David Dutch) από το Νιου Κένσινγκτον και τον 74χρονο Τζέιμς Κόπενχαβερ (James Copenhaver_ από την πόλη Μουν.

“Αυτά τα θύματα και οι οικογένειές τους είναι στις σκέψεις μας σήμερα”, δήλωσε ο διοικητής της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσυλβάνια, συνταγματάρχης Κρίστοφερ Πάρις. “Η Πολιτειακή Αστυνομία συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα μαζί με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς εταίρους μας καθώς η έρευνα συνεχίζεται“.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα και τις οικογένειές τους με ανάρτησή του στο TruthSocial. “Προσευχόμαστε για την ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν και κρατάμε στις καρδιές μας τη μνήμη του πολίτη που σκοτώθηκε με τόσο φρικτό τρόπο”, έγραψε την Κυριακή.

Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε επίσης τα “βαθύτατα συλλυπητήριά” του στην οικογένεια του 50χρονου πυροσβέστη. “Ήταν πατέρας. Προστάτευσε την οικογένειά του από τις σφαίρες που έπεφταν και έχασε τη ζωή του. Ο Θεός να τον αγαπά”, ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα