ΗΠΑ: Σε δύο χρόνια φυλάκιση η αστυνομικός που μπέρδεψε το taser με το όπλο της και σκότωσε πολίτη

ΗΠΑ: Σε δύο χρόνια φυλάκιση η αστυνομικός που μπέρδεψε το taser με το όπλο της και σκότωσε πολίτη
Η πρώην αστυνομικός Κίμπερλι Πότερ Twitter

Η Κίμπερλι Πότερ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Είχε σκοτώσει πολίτη μπερδεύοντας το όπλο της με Taser.

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η αστυνομικός Κίμπερλι Πότερ για το θάνατο του 20χρονου Ντάουντε Ράιτ στη Μινεσότα αφού η ενέργειά του να τον πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής θεωρήθηκε ακούσια.

Η αστυνομικός, όπως η ίδια τόνισε από την αρχή και όπως ακούγεται να λέει και στα σχετικά video, είχε την αίσθηση ότι κρατούσε στο χέρι της το Τaser και όχι το όπλο της. Τελικά όμως συνέβαινε το αντίθετο και με τον έναν και μοναδικό πυροβολισμό της σκότωσε τον Πότερ.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό η Πότερ ακούγεται να λέει “νόμιζα ότι κρατούσα το taser, θα πάω στη φυλακή”.

Με την προφυλάκισή της να προσμετράται ήδη στην ποινή, η φυλάκιση που απομένει στην Πότερ δεν ξεπερνάει τους 15 μήνες.

Η δικαστής που εξέτασε την υπόθεση έκανε λόγο για “τραγικό λάθος”. Ξεκαθάρισε εξ’ αρχής ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση τη θεωρούσε διαφορετική από αυτήν της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, επίσης από αστυνομικό και αναγνώρισε ως ελαφρυντικό ότι η κατάσταση την ώρα της ενέργειας ήταν χαοτική και τεταμένη με συνέπεια η Πότερ να έπρεπε να αποφασίσει έσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Από την πλευρά τους οι γονείς του Ράιτ εξέφρασαν την οργή τους μετά την ανακοίνωση της απόφασης. “Η Πότερ είναι λευκή και ο γιος μας ήταν μαύρος” τόνισαν υπονοώντας σαφώς ότι πίσω από την επιείκεια για την Πότερ υπήρχε φυλετικό κίνητρο.

“Είναι σαν η δικαιοσύνη να ξανασκότωσε το παιδί μας” υπογράμμισε η Κέιτ Ράιτ, μητέρα του θύματος, έξω από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα