ΗΠΑ-Σερίφης Ρίβερσάιντ: Συνελήφθη άνδρας που σχεδίαζε την δολοφονία του Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Στην σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, προχώρησαν οι αρχές στην Καλιφόρνια

Την σύλληψη ενός 50χρονου που στην κατοχή του είχε όπλα και πολλά διαβατήρια το απόγευμα του Σαββάτου κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε την Κυριακή το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ριβερσάιντ, Τσαντ Μπιάνκο.

Σύμφωνα με τον Σερίφη, ο συλληφθείς, Βεμ Μίλερ είναι κάτοικος του Λας Βέγκας και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο, ένα πιστόλι και ένας γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας.

“Έφερε πολλά διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα, πλαστές πινακίδες σε μη δηλωμένο όχημα, και γεμάτα πυροβόλα. Αν με ρωτάτε, πιθανόν οι βοηθοί να απέτρεψαν μία τρίτη απόπειρα δολοφονίας (κατά του Τραμπ)”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στελέχη του γραφείου του που πραγματοποιούσαν ελέγχους σε οχήματα πέριξ του σημείου όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, εντόπισαν τον Μίλερ, στο όχημα του οποίου εντόπισαν μία ακαταστασία, ενώ έφερε πινακίδες που “φαίνονται να φτιάχτηκαν στο σπίτι” και  συνδέονται με την ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται sovereign citizens.

Ο Μίλερ φέρεται να μην αντιστάθηκε κατά την σύλληψη, ενώ μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης με την κατηγορία της κατοχής πυροβόλου όπλου και γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας. Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλοντας εγγύηση 5.000 δολαρίων, ενώ πρόκειται να δικαστεί τον Ιανουάριο.

“Το περιστατικό δεν επηρέασε την ασφάλεια του πρώην προέδρου Τραμπ, ούτε και των θεατών”, ανέφερε νωρίτερα δελτίο Τύπου του γραφείου του Σερίφη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα