ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε αεροπλανοφόρο

ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε αεροπλανοφόρο

Στη δημοσιότητα, πέντε χρόνια μετά το δυστύχημα, πλάνα από τη στιγμή που το MV-22 Osprey συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων πάνω στο USS Green Bay.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 2017, τη μέρα δηλαδή που το MV-22 Osprey του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ συνετρίβη κατά την προσνήωσή του στο αεροπλανοφόρο USS Green Bay, ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Αύγουστο το 2017, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις πεζοναύτες, ενώ άλλοι 23 που επέβαιναν στο μεταγωγικό διασώθηκαν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο, κατά την προσνήωση του αεροσκάφους πάνω στο USS Green Bay, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα, με το Osprey ξαφνικά να γέρνει και τον αριστερό του κινητήρα να χτυπά στο κατάστρωμα, την ώρα που το πλήρωμα του πλοίου τρέχει για να σωθεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, σύμφωνα με τη Daily Mail, το αεροσκάφος Bell-Boeing – που μετέφερε 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor – έκανε βουτιά 10 μέτρων και έπεσε στη θάλασσα. Η τρύπα που άνοιξε στο πιλοτήριο από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πλημμυρίσει γρήγορα με νερό και να βουλιάξει.

Το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι 22 από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο MV-22 Osprey. Οι σοροί των τριών άλλων πεζοναυτών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε περίπου 12 ώρες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα