ΗΠΑ: Συνεχίζεται η χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη – Ρεκόρ χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη – Ρεκόρ χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές
Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Photo/Carolyn Thompson

Μία από τις πιο έντονες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών πλήττει τα δυτικά της Νέας Υόρκης και, κυρίως, το Μπάφαλο. Πάνω από 1.80 μέτρα χιόνι σε ορισμένες περιοχές. Δείτε φωτογραφίες.

Πυκνό χιόνι συνεχίζει να συσσωρεύεται στη δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης την Κυριακή (20/11) μετά από την ιστορική χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή του Μπάφαλο χθες.

Σε πολλές περιοχές έχει καταγραφεί ρεκόρ χιονόπτωσης, που ξεπερνά τα 1.80 μέτρα.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (19/11), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) στο Μπάφαλο εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιώντας για κύμα πυκνού χιονιού συνοδευόμενο από ανέμους ταχύτητας έως και 6 μποφόρ, που θα δημιουργούσε μια “έκρηξη χιονιού” στη δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης.

“Αυτή η ζώνη πυκνού χιονιού παράγει εξαιρετικά βαρύ χιόνι με ρυθμό 2 έως 3 ίντσες (5 – 7 cm) την ώρα“, ανέφερε το NWS. «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν πρέπει να ταξιδέψετε… Οι γρήγορες αλλαγές στην ορατότητα και οι δυνητικά θολοί δρόμοι μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα”.

Ενώ η περιοχή του Μπάφαλο έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει έντονες χιονοπτώσεις, αυτή η χιονοθύελλα “είναι ακόμη πιο έντονη από ό,τι συνήθως”, δήλωσε ο δήμαρχος Μπάιρον Μπράουν στο CNN το Σάββατο.

Χιόνι στο Orchard Park Marie Pytlak / AP IMAGES

Η κομητεία Έρι, η οποία περιλαμβάνει το Μπάφαλο, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό χιονόπτωσης που είχε ποτέ σε ένα 24ωρο το Σάββατο (19/11), σύμφωνα με τον Μαρκ Πόλονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι .

Από τότε που ξεκίνησε η χιονοθύελλα, δύο άνθρωποι πέθαναν από καρδιακές επιπλοκές που σχετίζονται με το φτυάρι και την προσπάθεια να καθαρίσουν το έδαφος, είπε.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι που συνοδεύονται από ένα κύμα κρύου, θα φτάσουν στην ενδοχώρα από τη λίμνη Έρι και τη λίμνη Οντάριο μέχρι την Κυριακή (20/11), είπε.

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο Bridget Haslinger / AP IMAGES

Συνολικά χιονοπτώσεις άνω των 1.80 μέτρων έχουν καταγραφεί σε δύο τοποθεσίες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Orchard Park και το Natural Bridge.

Η κακοκαιρία έχει δυσκολέψει τα ταξίδια στην περιοχή, προκαλώντας το κλείσιμο των δρόμων, την απαγόρευση οδήγησης και τις ακυρώσεις πτήσεων το Σαββατοκύριακο πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών.

Σημειώνεται πως οι αρχές ρυμουλκούν οχήματα που έχουν κολλήσει στην άκρη του δρόμου ή έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα εξαιτίας ανθρώπων που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.

Δείτε φωτογραφίες:

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Photo/Carolyn Thompson

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Photo/Carolyn Thompson

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Photo/Carolyn Thompson

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Photo/Carolyn Thompson

Χιονοθύελλα στο Μπάφαλο AP Foto/Joshua Bessex

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα