ΗΠΑ: Τα εμβόλια δουλεύουν, απέτρεψαν σχεδόν 300.000 επιπλέον θανάτους

ΗΠΑ: Τα εμβόλια δουλεύουν, απέτρεψαν σχεδόν 300.000 επιπλέον θανάτους
Υγειονομικός υπάλληλος κάνει το εμβόλιο AP

Μελέτη του πανεπιστημίου του Yale κατέδειξε ότι το πρόγραμμα του εμβολιασμού στις ΗΠΑ απέτρεψε χιλιάδες θάνατους και έδωσε ανάσα στα νοσοκομεία.

Αν δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα και διστάζετε να κλείσετε το σχετικό ραντεβού, καλό θα είναι να διαβάσετε τη μελέτη του πανεπιστημίου του Yale για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, ο εμβολιασμός, που τρέχει με ταχείς ρυθμούς στη χώρα, απέτρεψε 279.000 επιπλέον θανάτους από τη νόσο.

Οι ΗΠΑ θρηνούν μέχρι στιγμής σχεδόν 600.000 θανάτους από τον κορονοϊό, κυρίως λόγω της αμφιλεγόμενης διαχείρισης από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021.

Ο εμβολιασμός, και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, απέτρεψε και 1,25 εκατομμύριο νοσηλείες προσφέροντας μεγάλες ανάσες στα νοσοκομεία των ΗΠΑ τα οποία είχαν πιεστεί αφόρητα κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

“Χωρίς το πρόγραμμα εμβολιασμού, θα θρηνούσαμε περίπου 4500 θανάτους την ημερα” τονίζουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της μελέτης επιχειρώντας να πείσουν όσους διστάζουν να τρέξουν να εμβολιαστούν άμεσα.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα