ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από την τροπική καταιγίδα Debby στη Φλόριντα

Διαβάζεται σε 4'
Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα
Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα 2024 Christopher O'Meara/AP Photo

Η τροπική καταιγίδα Debby έπληξε τη Φλόριντα στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους. Κατευθύνεται στη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Debby, που εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα φτάνοντας στη Φλόριντα, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες, ενώ την ίδια στιγμή το καιρικό σύστημα διασχίζει τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας 13χρονος, ο οποίος, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, καταπλακώθηκε από ένα δέντρο.

Το παιδί σκοτώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν το δέντρο έπεσε στην τροχοβίλα της οικογένειάς του, στο Φάνινγκ Σπρινγκς, στη βορειοδυτική Φλόριντα.

Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα
Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα 2024 Christopher O'Meara/AP Photo

Σύμφωνα με το Associated Press, ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στον αυτοκινητόδρομο 75 στην περιοχή της Τάμπα, αφού έχασε τον έλεγχο του ρυμουλκούμενου του, το οποίο αναποδογύρισε πάνω από έναν τσιμεντένιο τοίχο και αιωρήθηκε στην άκρη πριν η καμπίνα πέσει στο νερό. Οι δύτες του γραφείου του σερίφη εντόπισαν τον οδηγό, έναν 64χρονο άνδρα από το Μισισιπή, στην καμπίνα του οχήματος 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, σύμφωνα με την Τροχαία της Φλόριντα.

Και στην κομητεία Ντίξι, μια 38χρονη γυναίκα και ένα 12χρονο αγόρι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Κυριακής. Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα δήλωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι που ήταν συνεπιβάτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα
Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα 2024 Christopher O'Meara/AP Photo

Η Debby αναμένεται ότι θα διασχίσει τη βόρεια Φλόριντα και θα κατευθυνθεί προς τη νότια Τζόρτζια και στη συνέχεια, το βράδυ της Τρίτης, στη Νότια Καρολίνα.

Δορυφορική εικόνα του τυφώνα Debby
Δορυφορική εικόνα του τυφώνα Debby 2024 NOAA via AP

Το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές το νερό μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα.

Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα και τη Τζόρτζια, σύμφωνα με το PowerOutage.us και την Georgia Electric Membership Corp.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις , δήλωσε ότι περίπου 17.000 τεχνικοί εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Προειδοποίησε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν σε αναμονή μέχρι να είναι ασφαλείς οι συνθήκες.

“Όταν το νερό ανεβαίνει, όταν έχεις δρόμους που μπορεί να πλημμυρίσουν, αυτό είναι επικίνδυνο”, δήλωσε ο ΝτεΣάντις. “Μην προσπαθήσετε να οδηγήσετε σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θέλουμε να βλέπουμε να αθροίζονται οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα”.

Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα
Ο τυφώνας Debby χτυπά τη Φλόριντα 2024 Christopher O'Meara/AP Photo

Η κακοκαιρία επηρέασε και τα αεροδρόμια, καθώς περισσότερες από 1.600 πτήσεις ακυρώθηκαν σε εθνικό επίπεδο- πολλές από αυτές προς και από αεροδρόμια της Φλόριντα, σύμφωνα με το FlightAware.com. Μία στις πέντε πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο ακυρώθηκαν τη Δευτέρα. Σχεδόν το 30% των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα ακυρώθηκαν.

Οι άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων, εκτός από καταστροφές έφεραν στη Φλόριντα και μια απρόσμενη έκπληξη: 25 δέματα που περιείχαν κοκαΐνη, αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Τα πακέτα, συνολικού βάρους 32 κιλών, ξεβράστηκαν σε μια παραλία των Κις, ανέφερε ο Σάμιουελ Μπριγκς, ένας αστυνομικός της συνοριοφυλακής, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα