ΗΠΑ: Το νέο έμβλημα του Μισισίπι – Αποκαθηλώθηκε το “σύμβολο της δουλείας”

ΗΠΑ: Το νέο έμβλημα του Μισισίπι – Αποκαθηλώθηκε το “σύμβολο της δουλείας”
Το νέο έμβλημα του Μισισίπι μαζί με το παλιό shutterstock

Οι υποστηρικτές για την αλλαγή της σημαίας τόνιζαν ότι το σύμβολο της Συνομοσπονδίας αποτελούσε ένα οδυνηρό σύμβολο για τους Μαύρους Αμερικανούς.

Το νέο έμβλημα του Μισισίπι άλλαξε και θα φέρει το λουλούδι μανόλιας, μετά την ιστορική απόφαση της πολιτείας το περασμένο καλοκαίρι, που τάχθηκε κατά που παλιού συμβόλου, το οποίο περιείχε ένα έμβλημα της μάχης της Συνομοσπονδίας.

Οι ψηφοφόροι ενέκριναν την περασμένη Τρίτη το νέο σχέδιο με τη μανόλια, ενώ πάνω στο νέο έμβλημα αναγράφεται το “In God We Trust”. Το νέο έμβλημα φέρει ένα λευκό άνθος μανόλιας σε σκούρο μπλε φόντο, με κόκκινες λωρίδες και χρυσές ρίγες, ενώ το λουλούδι περιβάλλεται από 20 αστέρια και ένα χρυσό αστέρι πέντε σημείων που αντικατοπτρίζει τις αυτόχθονες φυλές των ιθαγενών Αμερικανών.

Το νέο έμβλημα του Μισισίπι Twitter

Το Μισισίπι ήταν το τελευταίο κράτος στη χώρα του οποίου η σημαία, η οποία υιοθετήθηκε το 1894, περιελάμβανε το έμβλημα της Συνομοσπονδίας.

Οι υποστηρικτές για την αλλαγή της σημαίας τόνιζαν ότι το σύμβολο της Συνομοσπονδίας ήταν μια υπενθύμιση του πολέμου της Αμερικής και ένα οδυνηρό σύμβολο για τους Μαύρους Αμερικανούς. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η σημαία του 1894 εμπόδισε την οικονομική ανάπτυξη του κράτους.

Αυτοί που υποστηρίζουν την παλιά σημαία ισχυρίστηκαν ότι η αφαίρεσή της θα οδηγούσε σε περαιτέρω διαγραφή της ιστορίας.

Το παλιό έμβλημα του Μισισίπι Twitter

Την πρώτη Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η επικύρωση του νόμου από τον κυβερνήτη της πολιτείας που αφαιρεί το παραπάνω σύμβολο, εν μέσω ενός ρεύματος υποστήριξης στις ΗΠΑ για κατάργηση των αναπαραστάσεων της δουλείας και του ρατσισμού. Ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Τέιτ Ριβς υπέγραψε νομοσχέδιο για την αλλαγή της σημαίας.

“Κατανοώ την ανάγκη να μπει στην Ιστορία η σημαία του 1894 και να βρούμε μια σημαία που συμβολίζει καλύτερα όλο το Μισισιπι”, είχε δηλώσει ο Ριβς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. “Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι όσοι θέλουν αλλαγή δεν προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία. Αυτή δεν είναι μια πολιτική χειρονομία, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούμε ως μια οικογένεια του Μισισιπι, να συμφιλιωθούμε και να προχωρήσουμε”, είχε τονίσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα