ΗΠΑ: Τοξικά φύκια σκοτώνουν φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια

ΗΠΑ: Τοξικά φύκια σκοτώνουν φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια
Άρρωστα δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια στην παραλία της Καλιφόρνια AP

Τα τοξικά φύκια είναι εποχιακά, δηλαδή, εμφανίζονται σε συγκεκριμένες μέρες του χρόνου. Όμως, η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιδεινώσει το φαινόμενο.

Περισσότερα από 1.000 θαλάσσια ζώα πέθαναν ή αρρώστησαν στα ανοιχτά της Καλιφόρνια τον Ιούνιο από τοξικά φύκια, όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA). Ανάμεσα στα ζώα, είναι φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια.

Τα φύκια περιέχουν το “δομοϊκό οξύ“, το οποίο εξαπλώνεται μέσω της τροφικής αλυσίδας στα ζώα, όπως δήλωσε ο ερευνητής Ντέιβιντ Κάρον. Συμπλήρωσε ότι τα οστρακοειδή και μερικά ψάρια καταναλώνουν το συγκεκριμένο δηλητήριο. Αυτά τα θαλάσσια είδη αποτελούν τροφή για τις φάλαινες, τα θαλασσια λιοντάρια και τα θαλασσοπούλια και αναπόφευκτα δηλητηριάζονται και τα ίδια.

Άρρωστα δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια στην παραλία της Καλιφόρνια AP


Όταν η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται, το νερό βοηθάει την ανάπτυξη βλαβερών φυκιών. “Όμως έχουμε αρκετά στοιχεία, ειδικά στα εσωτερικά ύδατα, ότι η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει ορισμένα από τα προβλήματα που βλέπουμε με τα επιβλαβή φύκια”, συμπλήρωσε ο Κάρον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα