ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου στη Μινεσότα

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου στη Μινεσότα
AP

Ένοπλος που κλείστηκε στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά του άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν τραυματιοφορέα. Τι συνέβη.

Δυο αστυνομικοί και ένας τραυματιοφορέας σκοτώθηκαν από σφαίρες, το πρωί της Κυριακής (18/2) στη Μινεσότα, αφού ανταποκρίθηκαν σε κλήση να επέμβουν σε σπίτι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ενδοοικογενειακή διένεξη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο δράστης -τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν- είναι νεκρός, ενώ επτά παιδιά, μεταξύ 2 και 15 ετών, είναι σώα, πρόσθεσαν οι αρχές της πολιτείας, αποφεύγοντας να διευκρινίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ένοπλος.

Οι θανόντες αστυνομικοί, και οι δυο ηλικίας 27 ετών, και τραυματιοφορέας, 40 ετών, κλήθηκαν να επέμβουν σε σπίτι στην πόλη Μπέρνσβιλ, νότια από τη Μινεάπολη, καθώς μία οικογένεια βρισκόταν σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη στη Μινεσότα, τον Τιμ Ουόλτς.

Σημειώνεται ότι ένας ακόμη αστυνομικός, που συμμετείχε στην επιχείρηση, χτυπήθηκε από σφαίρα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η άμεση δράση έλαβε κλήση χθες Κυριακή περί τη 01:50 (σ.σ. τοπική ώρα· 09:50 ώρα Ελλάδας) από σπίτι στη Μπέρνσβιλ, όπου ένοπλος είχε κλειστεί σε σπίτι «μαζί με μέλη της οικογένειάς του», διευκρίνισε ο Ντρου Έβανς, αξιωματικός του τμήματος αντιμετώπισης εγκλημάτων στη Μινεσότα.

Οι αρχές άρχισαν να διαπραγματεύονται με τον άνδρα, ώσπου άνοιξε πυρ μέσα από το σπίτι. Μέσα στο οίκημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι είδους, ούτε αν στον οπλισμό συγκαταλέγονταν ημιαυτόματα τουφέκια.

«Βρισκόμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο της έρευνας», περιορίστηκε να πει ο κ. Έβανς.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS εικονίζουν θωρακισμένο όχημα μονάδας επέμβασης με εμφανή τουλάχιστον επτά χτυπήματα από σφαίρες στο παρμπρίζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα