ΗΠΑ: Χορεύτρια έφαγε μπισκότο που περιείχε φιστίκια και πέθανε

Διαβάζεται σε 3'
Η χορεύτρια Órla Baxendale
Η χορεύτρια Órla Baxendale Instagram@orla_baxendale

Θρήνος από τον χαμό της Βρετανίδας χορεύτριας Órla Baxendale, η οποία έχασε τη ζωή της αφού έφαγε μπισκότο που περιείχε φιστίκια και δεν αναγραφόταν στη συσκευασία.

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος μίας 25χρονης χορεύτριας από τη Βρετανία, η οποία έχασε τη ζωή της στις ΗΠΑ από αλλεργικό σοκ.

Η Órla Baxendale από το Lancashire άφησε την τελευταία της πνοή στις 11 Ιανουαρίου μετά από αναφυλακτικό σοκ που προκλήθηκε από ένα μπισκότο με φιστίκια που έφαγε, στη συσκευασία του οποίου δεν αναγραφόταν το συγκεκριμένο συστατικό.

Η Baxendale είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει την καριέρα της ως επαγγελματίας χορεύτρια και σύμφωνα με τον Guardian, φέρεται να αγόρασε το μπισκότο από ένα υποκατάστημα του Stew Leonard’s στο Κονέκτικατ.

Οι δικηγόροι της Baxendale στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο θάνατος της κοπέλας μπορούσε να αποφευχθεί.

Τα μπισκότα παρήχθησαν από την Cookies United με έδρα το Λονγκ Άιλαντ και έφεραν την επωνυμία Stew Leonard’s, σύμφωνα με αξιωματούχους της πολιτείας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stew Leonard Jr, δήλωσε ότι ο προμηθευτής είχε αλλάξει τους ξηρούς καρπούς σόγιας σε φιστίκια στη συνταγή, χωρίς να ενημερώσει τον υπεύθυνο ασφαλείας τους.

Η Cookies United δήλωσε ότι είχε ειδοποιήσει τη Stew Leonard’s τον περασμένο Ιούλιο ότι το προϊόν περιείχε φιστίκια και ότι όλα τα προϊόντα που στάλθηκαν στο κατάστημα λιανικής πώλησης είχαν επισημανθεί ανάλογα, με την ευθύνη να βαραίνει τη Stew Leonard’s για τη λανθασμένη ετικέτα.

Η αδελφή της, η ηθοποιός Ciara Baxendale, απέτισε φόρο τιμής στο Instagram, περιγράφοντας την Órla ως λαμπερή και ονειροπόλο, που όλοι εκτιμούσαν.

“Δεν θα σταματήσω ποτέ, όσο βρίσκομαι σε αυτή τη γη, να μιλάω για το πόσο λαμπερή, πόσο όμορφη, πόσο ευγενική, πόσο δροσερή, πόσο ξεκαρδιστική, πόσο πνευματώδης, πόσο ζωντανή ήταν”, είπε η αδερφή της.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια της χορεύτριας ανέφερε: “Η Órla ήταν πραγματικά μοναδική. Ήταν μια όμορφη, λαμπερή, γενναία ψυχή που πάντα πίστευε ότι θα πετύχει τα μεγαλύτερα όνειρά της – και αυτό ακριβώς έκανε. Χόρεψε σε όλο τον κόσμο και ζούσε τη ζωή στο έπακρο κάθε μέρα.

Δεν θα συνέλθουμε ποτέ από τον πόνο, έφυγε τόσο σύντομα, στο άνθος της ζωής της. Αλλά είμαστε επίσης τόσο περήφανοι που την αποκαλούμε κόρη και αδελφή μας και που είχαμε το προνόμιο να μοιραστούμε 25 χρόνια με έναν τόσο απίστευτα ξεχωριστό άνθρωπο”.

Η σχολή μπαλέτου Elmhurst στο Μπέρμιγχαμ, από όπου η Baxendale αποφοίτησε το 2018, την περιέγραψε ως “ακτινοβόλο δύναμη” εντός και εκτός σκηνής.

“Η αυθεντικότητά της είχε απήχηση σε όλους όσοι είχαν το προνόμιο να τη γνωρίσουν. Είχε ένα αξιοσημείωτο χάρισμα να φωτίζει κάθε δωμάτιο στο οποίο έμπαινε”, ανέφερε η σχολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα