Ύποπτα δέματα εντόπισε η αστυνομία στο γήπεδο της Ντόρτμουντ

Ύποπτα δέματα εντόπισε η αστυνομία στο γήπεδο της Ντόρτμουντ
Police officers stand in front of Dortmund's damaged team bus after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, western Germany, Tuesday, April 11, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Εκ νέου σε συναγερμό η αστυνομία στη Γερμανία, μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων. Ένας Ιρακινός και ένας Γερμανός, οι βασικοί ύποπτοι της χθεσινής επίθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν για ακόμη φορά οι αρχές στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων στο γήπεδο της Ντόρμουντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε τα ύποπτα δέματα, σε μια από τις εξόδους του σταδίου, ενώ μετά τις έρευνες η έξοδος δόθηκε εκ σε χρήση για το κοινό.

“Η έξοδος στα νοτιοανατολικά είναι κλειστή. Έχουμε εντοπίσει ύποπτα αντικείμενα στο σημείο. Επί του παρόντος, τα στοιχεία ελέγχονται από ειδικούς”, ανέφερε η αστυνομία σε tweets της.



Δύο οι ύποπτοι της επίθεση στο πούλμαν

Εν τω μεταξύ ένας Ιρακινός και ένας Γερμανός υπήκοος είναι οι δύο ύποπτοι που η γερμανική αστυνομία θεωρεί ότι σχετίζονται με την επίθεση εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γερμανικές εφημερίδες Express, Koelner Stadt-Anzeiger και το περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 25χρονος Ιρακινός είναι κάτοικος της γερμανικής πόλης Βούπερταλ, ενώ ο 28χρονος Γερμανός της πόλης Φρέντμεμπεργκ, που βρίσκονται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου ανήκει η πόλη Ντόρτμουντ.

Νωρίτερα την Μ. Τετάρτη, η εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακό εισαγγελέα δήλωσε πως η έκρηξη αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση και πως ένας από τους υπόπτους έχει συλληφθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκελ, δήλωσε πως η αστυνομία «εξετάζει κάθε πιθανή προέλευση» της επίθεσης, από την άκρα αριστερά έως ισλαμιστικά κίνητρα.

(Φωτό: AP Photo/Martin Meissner)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα