Υπόθεση Αλ Φαγέντ: Ο αγώνας ενός συζύγου να αποκαλύψει τους βιασμούς του ιδιοκτήτη των Harrods

Διαβάζεται σε 3'
O Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ
O Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ AP Photo SANG TAN

Ο Κίτον Στόουν είναι ο άνθρωπος που συγκέντρωνε χρόνια στοιχεία προκειμένου να βγουν στο φως οι ειδεχθείς πράξεις του ιδιοκτήτη των Harrods. Τι λέει για την απόφασή του να βοηθήσει την σύζυγό του που ήταν επίσης θύμα του Αλ Φαγέντ.

Ο Κίτον Στόουν, ο άνθρωπος που άρχισε να ξετυλίγει πρώτος το νήμα της υπόθεσης των σεξουαλικών εγκλημάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, μίλησε για τον αγώνα του που κράτησε 6 χρόνια. Πρόκειται για τον σύζυγο της Σοφία Στόουν, προσωπικής βοηθού του μεγιστάνα των Harrods που είχε πέσει επίσης θύμα των διαστροφών του.

Όταν αποκάλυψε στον Κίτον τον εφιάλτη που έζησε κοντά στον Αλ Φαγέντ, εκείνος αποφάσισε να φέρει στο φως την υπόθεση δημοσιοποιώντας την ιστορία της συζύγου του αλλά και δεκάδων άλλων γυναικών. Η Σοφία εξομολογήθηκε το 2018 στον σύζυγό της πως ο μεγιστάνας της είχε επιτεθεί σεξουαλικά ενώ είχε αποπειραθεί και να την βιάσει.

Τότε ξεκίνησε ο αγώνας του Κίτον ο οποίος πέρασε πάνω από 6 χρόνια μιλώντας με γυναίκες σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνοντας έναν φάκελο αποδεικτικών στοιχείων τον οποίο τελικά πήγε στο BBC το 2023 και βοήθησε στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ Al Fayed: Predator at Harrods.

Σεξουαλικές επιθέσεις στο γραφείο και τα ιδιωτικά του αεροσκάφη

 

Η σύζυγός του του είχε αποκαλύψει ότι τα «περιστατικά παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων» ήταν συνεχή από το 1988 έως το 1991 που δούλευε στην εταιρεία, και λάμβαναν χώρα τόσο στο γραφείο όσο και όπου πήγαινε μαζί του, όπως σε ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Ο Στόουν ανέφερε σχετικά με τα θύματα που παρέμειναν για χρόνια στην εταιρεία παρά την φρικτή δράση του Αλ Φαγέντ: «Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν; Δεν μπορούσαν να φύγουν, τους απείλησαν, τους φίμωσαν, ήταν τρομοκρατημένοι. Γι’ αυτό η Σοφία δεν μπόρεσε να φύγει. Δεν ήταν μια εύκολη απόδραση, γιατί αυτό που συνέβη την έχει τραυματίσει μέχρι σήμερα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα τηλεφωνήματα που έκανε σε πρώην υπαλλήλους του Αλ Φαγέντ πολλές από τις οποίες του έλεγαν: «Δεν έχετε ιδέα πόσο καιρό περίμενα αυτό το email. Περίμενα 25 χρόνια για να με ρωτήσει κάποιος για αυτό».

Μίλησε επίσης για τον θάνατο του εκατομμυριούχου πριν τις αποκαλύψεις λέγοντας: «Η επιθυμία μου ήταν να τον εκθέσω και να τον κάνω να λογοδοτήσει όσο ήταν ζωντανός. Τον θέλαμε φυλακή».

«Δυστυχώς πέθανε, αλλά εξακολουθεί να έχει τεράστια σημασία για τους επιζώντες ότι ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια για αυτόν», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα