Υπόθεση Μπελέρη: Η Αλβανία επιχείρησε να ματαιώσει τη συγκέντρωση για την απελευθέρωσή του

O Φρέντι Μπελέρη
O Φρέντι Μπελέρη EUROKINISSI

Τη «φίμωση» της συγκέντρωσης στήριξης υπέρ του Φρέντι Μπελέρη επιχείρησε η Αλβανία, με την προσπάθεια ωστόσο να πέφτει στο «κενό» και την εκδήλωση να πραγματοποιείται, εν τέλει, κανονικά.

Τεντώνουν το σχοινί τα Τίρανα για τον Φρέντι Μπελέρη, καθώς επιχείρησαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης για τον δήμαρχο Χειμάρρας, η οποία τελικώς θα γίνει κανονικά.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι η αλβανική αστυνομία επέδωσε έγγραφο, με το οποίο δεν ενέκρινε τη συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Μπελέρη.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσε το πρωί ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι δεν πρωτοκολλήθηκε το αίτημα. Τα στελέχη της «Ομόνοιας» απάντησαν, από την πλευρά τους, ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση και αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα».

Αφού, δε, δεν παρέλαβαν το χαρτί, άτυπα τούς μετέφεραν ότι «με δική σας ευθύνη θα κάνετε τη συγκέντρωση».






Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία Μπελέρη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν βρεθεί στο πλευρό του κ. Μπελέρη

Μπελέρης: Αποφασισμένος να καθίσω στη φυλακή όσο χρειαστεί

Μιλώντας για πρώτη φορά μέσα από την φυλακή, ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε αποφασισμένος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος θα δικαιωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο OPEN: «Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει τρεις μήνες, είμαι αποφασισμένος να καθίσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας.

Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν, να έχουν πίστη στον θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει».

Η μόνη αιτία για την οποία βρίσκομαι στη φυλακή είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο αυτών των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών, που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα