Υπόθεση Gisèle P.: Το modus operandi και ο “μαθητής” του Dominique P.

Διαβάζεται σε 5'
Υπόθεση Gisèle P.: Το modus operandi και ο “μαθητής” του Dominique P.
O Dominique P. Marion Dubreuil/RMC

O Dominique P. απουσίασε και από τη σημερινή δικάσιμο της υπόθεσης στην οποία πρωταγωνιστεί και έχει προκαλέσει φρίκη, παγκοσμίως. Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις συνεργού του.

Η Δευτέρα 9/9 ήταν η ημέρα που επρόκειτο να καταθέσει για τα αίσχη του ενώπιον των δικαστών ο Dominique P., ο οποίος έχει περιγραφεί από την πλειοψηφία των 51 ανδρών που δικάζονται μαζί του ως ‘εγκέφαλος’ των βιασμών της συζύγου του, ενώ ήταν αναίσθητη.

Πολλοί εκ των κατηγορουμένων στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην Προβηγκία και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, έχουν πει πως αν ήξεραν πως θα κινηματογραφούνταν όσα συνέβησαν, δεν θα είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση -σαν να ήταν αυτό πιο σοβαρό από την ίδια την πράξη του βιασμού που πολλοί ισχυρίζονται πως δεν συνέβη ποτέ, αφού επρόκειτο «για παγίδα που μας έστησε ο Dominique P».

Στο τρίτο λεπτό της δικάσιμου της Δευτέρας ο δικηγόρος του 71χρονου ενημέρωσε πως έχει πρόβλημα υγείας (εντερικό πόνο και ουρολοίμωξη) και επειδή δεν του είχε παρασχεθεί θεραπεία δεν ήταν σε θέση να καταθέσει.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε άδεια για να τακτοποιήσει το θέμα υγείας και ανανέωσε το ραντεβού τους για σήμερα.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταθέσει το απόγευμα, ωστόσο ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι εξακολουθεί να υποφέρει και θα απουσιάσει.

Ο συνήγορος του Dominique P. εξέφρασε την αντίθεση του στην πρόταση της εισαγγελίας να προχωρήσει η διαδικασία με την κατάθεση των γιων του «καθώς θα γίνει ερήμην του πελάτη μου». Συμφωνήθηκε να καταθέσει πρώτα ο βασικός κατηγορούμενος της φρικιαστικής υπόθεσης και μετά τα παιδιά του.

Έτσι, η δίκη προχώρησε με την κατάθεση με έναν εκ των 4 ερευνητών της υπόθεσης.

O κατηγορούμενος που ομολόγησε πως εμπνεύστηκε από τον Dominique P.

Όπως μετέφερε η δημοσιογράφος του RMC, Marion Dubreuil ο αστυνομικός διοικητής άρχισε την κατάθεσή του με τον «Rasmus», τον μοναδικό άνδρα που δεν διώκεται για βιασμό της Gisele P., αλλά για αυτόν της δικής του συζύγου για τον οποίον ακολούθησε την ‘τακτική’ του 71χρονου.

Ο Dominique P. επικοινώνησε με αυτόν τον άνδρα, μέσω του forum και του ανέλυσε το πώς ναρκώνει επί χρόνια τη σύζυγο του.

Στη συνομιλία τους έγινε ξεκάθαρο το modus operandi: έβαζε θρυμματισμένα στο φαγητό ή το ποτό της Gisele P. πέντε ισχυρά ψυχοδραστικά χάπια που είναι γνωστά για τη χαλάρωση των μυών, την πρόκληση ύπνου και την παρεμπόδιση σχηματισμού νέας μνήμης. Τον διαβεβαίωσε πως εκείνη δεν καταλάβαινε τι της συνέβαινε στο δωμάτιο της, όταν κοιμόταν.

Ο «Rasmus» δοκίμασε τη συνταγή στη δική του σύζυγο. Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο Dominique P. επισκέφτηκε το σπίτι της οικογενείας και βίασε 4 φορές αυτήν τη ναρκωμένη γυναίκα. Τις 3 φορές ο σύζυγος της ‘τραβούσε’ φωτογραφίες και βίντεο. Την τέταρτη η γυναίκα άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της. Αργότερα αφηγήθηκε στο σύζυγο της πως είχε δει δίπλα της έναν άγνωστο άνδρα με κατεβασμένο παντελόνι.

«Αυτοί οι δυο άνδρες συζητούσαν στο chat ποιος θα βιάσει τη γυναίκα ποιου έως ότου κατέληξαν στη σύζυγο του «Rasmus» που αρνήθηκε να βιάσει τη Gisele».

Η σύζυγος του «Rasmus» δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία ούτε όταν είδε τα ντοκουμέντα των βιασμών της. Επίσης, δεν χώρισε τον σύζυγο της.

Στην κατάθεση του αυτός είπε πως ο Dominique P. είναι υπεύθυνος για 50 βιασμούς της συζύγου του. Τόνισε και ότι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γνώριζαν πως πρόκειται για βιασμό. Εκείνος αρνήθηκε να το κάνει.

Ο ερευνητής συνέχισε αφηγούμενος την περίπτωση ενός άλλου κατηγορουμένου, ο οποίος «είχε συναντήσει τη Gisele ανήμερα της συνδιαλλαγής του με τον Dominique» στο forum. Ο 54χρονος που εργάζεται στις οικοδομές δήλωσε στην αστυνομία ότι «είδα πως είναι αναίσθητη η γυναίκα, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω».

Ο Dominique μου είπε να την αφήσω να αναπνεύσει, ενώ εκείνη ροχάλιζε».

Άλλος κατηγορούμενος (44 ετών, παντρεμένος και πατέρας) είχε εξηγήσει ότι ο στόχος του ‘παιχνιδιού’ βάσει του σεναρίου που του είχε αφηγηθεί ο Dominique P. ήταν να προσποιείται η Gisele πως κοιμάται. Παραδέχθηκε και ότι έκλεισε τη ‘συμφωνία’ στο forum.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως ο ‘αρχιτέκτονας’ της φρίκης διαβεβαίωσε τον πελάτη του πως η γυναίκα θα είχε φροντίσει την υγιεινή των γεννητικών της οργάνων «κι έτσι ο πελάτης μου πίστεψε ότι είχε συναινέσει με αυτό που ακολούθησε».

Οι ειδικοί διευκρινίζουν πως είναι σημαντικό να αποδειχθεί πως υπήρχε διείσδυση, καθώς χωρίς αυτή δεν υπάρχει βιασμός, αλλά σεξουαλική επίθεση. Η ποινή μοιραία, δεν είναι η ίδια με τα 20 χρόνια του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολούθησαν περιγραφές των βίντεο που είχε στην κατοχή του ο Dominique P. με τον ανακριτή να χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα. Μεταξύ άλλων, ακούγεται ο βασικός κατηγορούμενος να λέει «όχι με τα νύχια, θα ξυπνήσει» και τον συνεργό του να σχολιάζει «είναι τρελό που δεν έχει ξυπνήσει ήδη».

Μετά 3 ώρες η συνεδρίαση διεκόπη, για να συνεχιστεί νωρίς το απόγευμα με την κατάθεση του επικεφαλής της έρευνας στις ηλεκτρονικές συσκευές του Dominique P.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα