Ιράκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας μετά το κάψιμο του Κορανιού

Ιράκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας μετά το κάψιμο του Κορανιού
Διαδηλωτές καταλαμβάνουν της πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ AP

Σχεδόν 15 λεπτά διήρκησε η κατάληψη της πρεσβείας της Σουηδίας από διαδηλωτές στο Ιράκ, οι οποίοι εξέφρεσαν την έντονη αντίδρασή τους για το κάψιμο του Κορανιού μπροστά από τζαμί στη Στοκχόλμη.

Το κτίριο της σουηδικής πρεσβείας στην Βαγδάτη, στο Ιράκ, κατελήφθη από διαδηλωτές, μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία στη Στοκχόλμη, ο διοργανωτής της οποίας έκαψε το Κοράνι μπροστά από ένα τζαμί, σύμφωνα με το CNN.

Οι διαδηλώσεις στην πρωτευούσα του Ιράκ οργανώθηκε από μια σημαντική, για την περιοχή προσωπικότητα, έναν σιίτη κληρικό, τον Muqtada al-Sadr, ο οποίος ζήτησε την απέλαση του Σουηδού πρέσβη από τη χώρα.

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της πρεσβείας ήταν ασφαλές. “Είμαστε καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση. Το προσωπικό της πρεσβείας μας είναι ασφαλές και το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί τους“, δήλωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του σκανδιναβικού κράτους.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν εντός του συγκροτήματος για περίπου 15 λεπτά.

Ο Al-Sadr ζήτησε από τις αρχές να διαγράψουν την ιρακινή υπηκοότητα από τον Salwan Momika -τον διοργανωτή της διαδήλωσης για το κοράνι στην Στοκχόλμη-, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στη Σουηδία από το Ιράκ το 2018.

"Απελάστε τον Σουηδό πρέσβη αμέσως", γράφουν διαδηλωτές στους τοίχους AP

Διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη του Ιράκ. AP

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα