Ιράν: Αναστολή των πτήσεων του αεροδρομίου της Τεχεράνης

Διαβάζεται σε 2'
Ιράν: Αναστολή των πτήσεων του αεροδρομίου της Τεχεράνης
AP Photo/Jae C. Hong

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης αναστέλλει τις πτήσεις του μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (1/10) ότι ανέστειλε τις πτήσεις του, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ σε απάντηση για τις δολοφονίες των αρχηγών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Επί του παρόντος αναστείλαμε τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης μέχρι να εκδοθεί η άδεια πτήσης“, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων των φοιτητών ISNA ο επικεφαλής του διεθνούς αερολιμένα της ιρανικής πρωτεύουσας Σαΐντ Σαλανταρί.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποδώσουν την ιρανική επίθεση «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο»

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».

«Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε», είπε ο εκπρόσωπος των IDF Ντανιέλ Χαγκάρι.

Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χαρακτήρισαν σήμερα «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» άλλη μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ.

Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Ντοβέβ, Τσιβόν και Μαλκία, στο βόρειο Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα