Ιράν: Έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ραΐσι – Βίντεο από τη μεταφορά σορών

Διαβάζεται σε 1'
Μεταφορά σορών από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος, Ιράν
Μεταφορά σορών από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος, Ιράν AP

Ξεκίνησε η μεταφορά των σορών από το σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Άμεσα και οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του, διέταξε την Δευτέρα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Μοχαμάντ Μπαγερί. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Isna, ο Μπαγερί διέταξε μία “επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών” να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες. Κυριακή, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε, για άγνωστο ακόμη λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια στιγμή στην δημοσιότητα έρχονται εικόνες από την μεταφορά των σορών των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. 40 σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή των Φρουρών της Επανάστασης και στρατιωτικών κατάφεραν να προσεγγίσουν τα συντρίμμια μόλις το πρωί της Δευτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα