Ιράν: Νέες συλλήψεις για συμμετοχή σε “σατανιστικό δίκτυο”

Διαβάζεται σε 2'
Δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν
Δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν AP Photo Vahid Salemi

Οι αστυνομικές αρχές στο Ιράν προχώρησαν στην σύλληψη 30 ατόμων για συμμετοχή σε “σατανιστικό δίκτυο”.

Σε σύλληψη 30 ατόμων που φαίνεται να είναι μέλη “σατανιστικού δικτύου”, προχώρησαν ιρανικές αρχές. Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου καταναλώνονταν «οινοπνευματώδη ποτά», σύμφωνα με επίσημο μέσο ενημέρωσης ενώ παρόμοιες αστυνομικές έφοδοι έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνολικά 18 άνδρες και 12 γυναίκες συνελήφθησαν σε μια συγκέντρωση στη βόρεια επαρχία Μαζανταράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS. Παράλληλα κατασχέθηκαν οινοπνευματώδη ποτά και ναρκωτικά και βρέθηκαν επιτόπου σημάδια και σύμβολα σατανισμού, όπως ανέφερε ο Νταβούντ Σαφαριζαντέχ, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μερικοί από τους συλληφθέντες προέρχονταν από άλλες επαρχίες.

Οι αστυνομικές έφοδοι, με στόχο συγκεντρώσεις που χαρακτηρίζονται «σατανιστικές» από τις αρχές, δεν είναι σπάνιες σ’ αυτή τη συντηρητική χώρα. Έχουν συχνά στόχο γιορτές ή συναυλίες όπου καταναλώνονται οινοπνευματώδεις ουσίες κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Σάββατο (01/06), η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 35 ανθρώπους στη διάρκεια παρόμοιας εφόδου στην επαρχία του Χουζεστάν (νοτιοδυτικό Ιράν).

Το Μάιο, περισσότεροι από 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις Ευρωπαίοι, είχαν συλληφθεί κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη για προώθηση του «σατανισμού».

Οι αρχές αυτής της χώρας, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες μουσουλμάνοι, έχουν στο παρελθόν χαρακτηρίσει «σατανιστικές» συγκεντρώσεις συναυλίες ροκ και χέβι μέταλ μουσικής.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα