ISIS: Νεκρός ο “νούμερο 2” στην ιεραρχία Haji Imam

default image

Νεκρός σε επιδρομή στη Συρία έπεσε ο υπαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους, Αμπντούλ Ραχμάν Μουσταφά αλ – Καντούλι, γνωστός ως Haji Imam, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Συρία χθες, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο ανώτερος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους θεωρείται πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης, μετέδωσε το NBC News.

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί, ο οποίος θεωρείτο το νούμερο 2 του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει “φρένο” για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά που σκοτώνεται το Νο2 το τελευταίο έτος. Τον Μάιο του 2015, πριν προλάβει να αναλάβει επίσημα το Ισλαμικό Κράτος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, ο τότε υπ’αριθμόν δύο στο Ισλαμικό Κράτος έχασε τη ζωή του.

Ο λόγος για τον Αμπού Αλαά Αλ Άφρι (Abu Alaa Al Afri) ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Ιράκ, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή από το υπουργείο Αμύνης του Ιράκ στο BBC.

Ο Αμπτούνλ Ραχμάν Μουσταφά Μοχάμεντ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, βρισκόταν στο εσωτερικό τζαμιού στην περιοχή Ταλ Αφάρ, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης, Ταχσίν Ιμπραήμ.

Έπειτα, τον Αύγουστο του 2015, ο τότε νούμερο δύο Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαγιάλι σκοτώθηκε από αμερικανική επίθεση καθώς ταξίδευε με αυτοκίνητο, κοντά στη Μοσούλη, στο Ιράκ.

Κάρτερ: “Φρένο” για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης

“Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Haji Imam (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες”, σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωση του “θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα