Ισλανδία: Κατάρρευση σπηλαίου με έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους

Διαβάζεται σε 2'
Ισλανδία: Κατάρρευση σπηλαίου με έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο αγνοούνται μετά την μερική κατάρρευση ενός σπηλαίου πάγου, καθώς μια ομάδα τουριστών εξερευνούσε σπηλιές πάγου στη νότια Ισλανδία.

Μια ομάδα περίπου 25 τουριστών διαφόρων εθνικοτήτων εξερευνούσε σπηλιές πάγου στον παγετώνα Breiðamerkurjökull στην Ισλανδία, όταν ένα σπήλαιο άρχισε να καταρρέει τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ένας πέθανε από τα τραύματά του στο σημείο του δυστυχήματος, ένας άλλος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ενώ τουλάχιστον δύο αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον Guardian, μεγάλος αριθμός διασωστών εργάστηκε όλο το απόγευμα και μέχρι το βράδυ αναζητώντας τους δύο αγνοούμενους.

Η επιχείρηση διεκόπη αργά τη νύχτα λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, αλλά επρόκειτο να συνεχιστεί το πρωί, είπε η αστυνομία.

Τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο ελικόπτερα από την ακτοφυλακή της χώρας απεστάλησαν, ενώ στο σημείο έφτασαν επίσης ασθενοφόρα και αστυνομία.

Ωστόσο, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RUV της Ισλανδίας ανέφερε ότι οι προσπάθειες μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού μέχρι τον παγετώνα αποδείχθηκαν δύσκολες λόγω του ανώμαλου εδάφους και η κοπή του πάγου γινόταν κυρίως με αλυσοπρίονα.

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Visir ανέφερε ότι η ομάδα βρισκόταν σε οργανωμένη περιήγηση στο σπήλαιο πάγου και συνοδευόταν από έναν ξεναγό και οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο όταν κατέρρευσε.

Η κατάρρευση πιθανότατα δεν σχετίζεται με μια ηφαιστειακή έκρηξη στη νοτιοανατολική Ισλανδία την Παρασκευή, περίπου 300 χιλιόμετρα (185 μίλια) μακριά από το σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα