Ισπανία: Άγνωστοι έστειλαν επιστολή με εκρηκτικά στον Σάντσεθ

Ισπανία: Άγνωστοι έστειλαν επιστολή με εκρηκτικά στον Σάντσεθ
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Φάκελο που περιείχε πυροτεχνικό υλικό έστειλαν άγνωστοι στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Πρόκειται για την 4η κατά σειρά επιστολή-βόμβα που εντοπίζεται στη Μαδρίτη σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν ότι είχε σταλεί επιστολή-βόμβα στον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, παρόμοια με εκείνη που εξερράγη χτες Τετάρτη (30/11) στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι “φάκελος που περιείχε πυροτεχνικό υλικό” και απευθυνόταν “στον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της προεδρίας της κυβέρνησης στις 24 Νοεμβρίου”.

Την Τετάρτη (30/11), εκτός την επιστολή βόμβα που εστάλη στην ουκρανική πρεσβεία, εντοπίστηκε ακόμη μία σε εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα.

Σήμερα Πέμπτη (1/12) άλλος ένας εκρηκτικός μηχανισμός, κρυμμένος σε πακέτο, στάλθηκε με το ταχυδρομείο στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα El Mundo.

Το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι η ασφάλεια γύρω από τα δημόσια και τα διπλωματικά κτίρια θα ενισχυθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα