Ισπανία-Αργεντινή: Διπλωματικό θρίλερ-Ανακλήθηκε ο Ισπανός πρέσβης από το Μπουένος Αϊρες

Διαβάζεται σε 1'
Ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος της Αργεντινής
Ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος της Αργεντινής AP Photo/Matilde Campodonico

Σε σημείο ναδίρ βρίσκονται πλέον οι διπλωματικές σχέσεις της Ισπανίας με την Αργεντινή.

Αντί να μειώνεται η ένταση στις σχέσεις της Ισπανίας με την Αργεντινή, κλιμακώνεται, αφού ο πρόεδρος της δεύτερης Χαβιέ Μιλέι δεν σταματά τις προκλήσεις.

Ο Μιλέι, σε συγκέντρωση της ακροδεξιάς την Κυριακή επί ισπανικού εδάφους (!), αποκάλεσε τη σύζυγο του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διεφθαρμένη χωρίς πάντως να την κατονομάσει.

Η αντίδραση της Ισπανίας ήταν άμεση αφού ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες κάλεσε τον Αργεντίνο πρέσβη στη Μαδρίτη για εξηγήσεις χωρίς όμως, σύμφωνα με ισπανικές πηγές, αυτές να δοθούν.

Εν τέλει η Ισπανία προχώρησε στο επόμενο στάδιο και ανακάλεσε το δικό της πρεσβευτή από το Μπουένος Αϊρες!

“Αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές στα διπλωματικά χρονικά” τόνισε ο Αλμπαρες. “Ξένος ηγέτης πηγαίνει σε άλλη χώρα και δυσφημεί τους θεσμούς παρεμβαίνοντας σαφώς στις εσωτερικές της υποθέσεις”.

Η ανοιχτή κόντρα είχε αρχίσει από ένα ατυχές σχόλιο Ισπανού αξιωματούχου το οποίο άφηνε υπονοούμενα ότι ο Μιλέι είναι επιρρεπής σε ουσίες. Ο Αργεντινός πρόεδρος αντέδρασε και δημοσίως άφησε βαρύτατες αιχμές τόσο για τον Σάντσεθ όσο και τη σύζυγό του την οποία η ακροδεξιά αντιπολίτευση στοχοποίησε εμπλέκοντάς την σε υπόθεση διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα