Ισπανία: Επίθεση 14χρονου με μαχαίρι σε σχολείο – Τραυμάτισε μαθητές και καθηγητές

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία στην Ισπανία
Αστυνομία στην Ισπανία ISTOCK

Συνελήφθη 14χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε σχολείο στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ένας 14χρονος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι εναντίον τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν καθηγητές και μαθητές σε γυμνάσιο της πόλης της νότιας Ισπανίας Χερέθ ντε λα Φροντέρα. Πρόκειται για το δημόσιο σχολείο Elena García Armada, στη συνοικία San José Obrero.

Σύμφωνα με την EL PAIS, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί (τοπική ώρα), όταν ο 14χρονος μαθητής μπήκε στο σχολείο με δύο μαχαίρια και επιτέθηκε σε τρεις καθηγητές και δύο μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε διάφορα ιατρικά κέντρα.

Όλοι τους έχουν υποστεί τραύματα “διαφορετικής σοβαρότητας”, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο. Το γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό έλεγχο, έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες είναι πολλοί, αλλά δεν υπάρχει νεκρός. Ο έφηβος κράδαινε δύο μεγάλα μαχαίρια τα οποία είχε κρυμμένα μέσα στον σάκο του μέσα στην τάξη του σχολείου και επιτέθηκε στους συμμαθητές και τους καθηγητές του απειλώντας να τους σκοτώσει, όπως δήλωσε στο δίκτυο Canal SUR μια μητέρα μαθητή.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί επί τόπου με τα όπλα που είχε στην κατοχή του και κρατείται υπό αστυνομική επιτήρηση για λόγους προστασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση και να τεθεί στη διάθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Στις 8:25 π.μ. το 112 έλαβε κλήση που ειδοποιούσε για επίθεση σε σχολείο και η αστυνομία και οι τραυματιοφορείς πήγαν στην περιοχή. Αρκετά ασθενοφόρα μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα