Ισπανία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας για την πυρκαγιά στη Μούρθια

Διαβάζεται σε 2'
Ισπανία
Το νυχτερινό κλαμπ στη Μούρθια της Ισπανίας, στο οποίο ξέσπασε η φονική πυρκαγιά Bomberos/ayuntamiento de Murcia, via AP

Την έναρξη έρευνας για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας διέταξαν οι δικαστικές αρχές της χώρας, για την πυρκαγιά στη Μούρθια, που κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (3/10), την έναρξη έρευνας για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Ανακριτής από το δικαστήριο της Μούρθια. “θα τεθεί επικεφαλής της έρευνας με σκοπό να διακριβωθούν τα γεγονότα και να καθοριστούν, όπου χρειάζεται, οι ποινικές ευθύνες”, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Δύο νυχτερινά κέντρα που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά είχε βρεθεί πριν από έναν χρόνο ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και είχε διαταχθεί τότε το κλείσιμό τους, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Δεν είναι σαφές γιατί είχε επιτραπεί στα κλαμπ να συνεχίσουν τη λειτουργία τους έπειτα από αυτή τη σύσταση. Η φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ήταν η φονικότερη εδώ και δεκαετίες στην Ισπανία.

Η φωτιά έπληξε τρία παρακείμενα νυχτερινά κέντρα στην Αταλάγιας, στα περίχωρα της πόλης, όμως δύο από αυτά –το Teatre και το Fonda Milagros– ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

Από τον πρώτο όροφο του La Fonda ξεκίνησε η φωτιά

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νυχτερινού κέντρου, το οποίο έχει ισόγειο και πρώτο όροφο”, δήλωσε ο Ντιέγκο Σεράλ, εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας στο Radio Onda Regional de Murcia.

Έντεκα από τα 13 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής βρέθηκαν στον πρώτο όροφο του la Fonda, ενώ δύο βρέθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια στο ισόγειο. Η αστυνομία δήλωσε ότι η θερμοκρασία στο νυχτερινό κέντρο μπορεί να έφθασε μεταξύ 1.000 και 1.500 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την La Verdad de Mercia.

Ένας από τους αγνοούμενους είναι ο Éric Hernández, με καταγωγή από τη Νικαράγουα, ο οποίος γιόρταζε τα 30α γενέθλιά του με φίλους και συγγενείς, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του, Sergio, και η μητέρα του, Marta, στο La Fonda, ανέφερε η εφημερίδα. Ένας ξάδελφός του, ο Walter Hernández, ο οποίος επέζησε αφού εγκατέλειψε την παρέα για να πιει ένα ποτό στον κάτω όροφο, δήλωσε ότι οκτώ μέλη της παρέας αγνοούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα