Ισπανία: Μεγάλη αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων- “Απίστευτο μαζί με την πανδημία να έχουμε και αυτό”

Ισπανία: Μεγάλη αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων- “Απίστευτο μαζί με την πανδημία να έχουμε και αυτό”
Στιγμιότυπο από το Pride στην Ισπανία AP

Ομάδα που μάχεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων της Καταλονίας κάνει λόγο για μεγάλη αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη.

Πέντε ομοφυλόφιλοι τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα στο πιο σοβαρό περιστατικό από αυτά ένας άντρας χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προσώπου έπειτα από επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και οι φίλοι του σε παραλία.

Η αστυνομία ερευνά τα περιστατικά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει συλλήψεις, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης που μάχεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, “Observatori Contra l’homofòbi”, ο Eugeni Rodríguez, η επίθεση που έλαβε χώρα σε παραλία της Βαρκελώνης, έγινε από τρεις άντρες σε βάρος δύο γκέι ζευγαριών.

Όπως αναφέρει το BBC, οι άντρες τους πλησίασαν και άρχισαν να τους βρίζουν, ενώ στη συνέχεια τους επιτέθηκαν εφόσον έλεγξαν πως δεν υπήρχαν στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο κ. Rodríguez χαρακτήρισε “βάρβαρους” όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των ομοφοβικών επιθέσεων έχει αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο καιρό.

“Πρόκειται για μια σπείρα με την οποία δεν έχουμε συνηθίσει να συναναστρεφόμαστε, αφού χρησιμοποιεί ακραία ποσοστά βίας. Είναι τρομερό που μαζί με μια πανδημία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα