Ισραήλ: Αποστροφή για το βίντεο της βαρβαρότητας – Έδεσαν σε καπό τζιπ τραυματία Παλαιστίνιο

Διαβάζεται σε 2'
Ισραήλ: Αποστροφή για το βίντεο της βαρβαρότητας – Έδεσαν σε καπό τζιπ τραυματία Παλαιστίνιο
TWITTER

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικαιοσύνης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο, κάτοικο της Τζενίν, δεμένο πάνω σε καπό τζιπ ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του παραβίασαν (για ακόμη μια φορά) το πρωτόκολλο, δένοντας έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο μπροστινό μέρος του οχήματός τους, κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν το περιστατικό, αφού καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ακόμη απόδειξη βαρβαρότητας την οποία επιδεικνύουν.

Σε ανακοίνωση του IDF αναφέρεται ότι ο άνδρας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι, όταν ζήτησαν ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει, ο στρατός τον πήρε, τον έδεσε στο καπό του τζιπ και έφυγε.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τελικά στην Ερυθρά Ημισέληνο για περίθαλψη.

Αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τον αναγνώρισαν ως ντόπιο κάτοικο, το όνομα του οποίου είναι Mujahed Azmi. «Το πρωί [Σάββατο], κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων για τη σύλληψη καταζητούμενων υπόπτων στην περιοχή Wadi Burqin, τρομοκράτες άνοιξαν πυρ κατά των στρατευμάτων του IDF, οι οποίοι απάντησαν με πυρά» ανέφερε η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη. Κατά παράβαση των εντολών ο ύποπτος, ο στρατός έδεσε τον ύποπτο στο καπό ενός οχήματος».

Όπως προστίθεται «η συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων, όπως καταγράφεται σε βίντεο, δεν συνάδει με τις αξίες του IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως…».

Σημειώνεται πως από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, παρατηρείται έξαρση της βίας στη Δυτική Όχθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα