Ισραήλ: “Ελιγμοί” του στρατού για τις ευθύνες του μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Ισραήλ: “Ελιγμοί” του στρατού για τις ευθύνες του μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα
(AP Photo/Adel Hana

Ο στρατός του Ισραήλ απέφυγε να διευκρινίσει εάν ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα, που έχει προκαλέσει ακόμη σημαντικότερα προβλήματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ απέφυγε να διευκρινίσει εάν ευθύνεται για το μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις δυνάμεις της.

Όταν ρωτήθηκαν αν το Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση στον θύλακα, το βράδυ της Παρασκευής, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε: «Κάνουμε ό,τι πρέπει για την ασφάλεια των δυνάμεών μας, για όσο πρέπει, προσωρινά ή μόνιμα, για όσο το χρειαζόμαστε και δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο για αυτό».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν σε μια νέα φάση του πολέμου.

«Ο πόλεμος έχει στάδια και σήμερα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Οι δυνάμεις μας αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας», είπε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Χαλεβί είπε ότι για την επίτευξη των στόχων του Ισραήλ στη Γάζα «απαιτείται μια χερσαία επιχείρηση», εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να καταστραφεί ο εχθρός χωρίς να μπούμε στο δικό του έδαφος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα