Ισραήλ: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες έπειτα από επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες έπειτα από επίθεση στο Τελ Αβίβ
Επίθεση στο Τελ Αβίβ AP

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν σε μια επίθεση από ένοπλο άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Τα θύματα ήταν ξένοι τουρίστες.

Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, σε επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των ισραηλινών αρχών. Τα θύματα ήταν ξένοι τουρίστες.

Η αστυνομία έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών» με ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς και τους παρέσυρε. Νωρίτερα ωστόσο, ο Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Άστρο του Δαβίδ»), υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι οι διασώστες χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έφερε τραύμα από σφαίρα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης που πραγματοποίησε επίθεση με αυτοκίνητο και πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ πυροβολήθηκε στην συνέχεια από αστυνομικούς.

Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα και το ιστορικό του δράστη και ερευνά την περιοχή για αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τελ Αβίβ σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έφεδρους συνοριοφύλακες και θα δώσει εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Νετανιάχου «έδωσε εντολή στην ισραηλινή αστυνομία να κινητοποιήσει όλες τις εφεδρικές δυνάμεις της αστυνομίας συνόρων και στον στρατό να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα