Ισραήλ: Μεγάλη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για τον επαναπατρισμό των ομήρων

Διαβάζεται σε 1'
Ισραήλ: Μεγάλη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για τον επαναπατρισμό των ομήρων
People hold photos of five Israeli female soldiers captured by Hamas near the Gaza border on Oct. 7. 2023 and the five Olympic rings during a protest against Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu's government and call for the release of hostages held in the Gaza Strip by the Hamas militant group in Tel Aviv, Israel, Saturday, July 27, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)

Την 300η ημέρα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς δεκάδες συγγενείς και φίλοι των ισραηλινών ομήρων βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και απαίτησαν “κατάπαυση του πυρός τώρα”.

Συγγενείς και φίλοι Ισραηλινών ομήρων διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη (1/8) έξω από το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, κατά την 300η ημέρα του πολέμου και αιχμαλωσίας των συγγενών τους.

Εδώ και μήνες επικρίνουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την μη επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, για τον επαναπατρισμό των ομήρων. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, πολλοί ανησυχούν ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι σχεδόν αδύνατη.

Υπολογίζεται ότι περίπου 75 όμηροι παραμένουν ζωντανοί στη Γάζα.

Στην ίδια διαδήλωση βρέθηκε και η Ελα Μπεν-Αμί, κόρη ενός ισραηλινού ομήρου ονόματι Ohad, η οποία διαδήλωσε μέσα σε κλουβί. Η Μπεν-Αμί ζήτησε από τον Νετανιάχου να υπογράψει τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι: “Έχουν περάσει 300 ημέρες από τότε που αγκάλιασα τον πατέρα μου, έχουν περάσει 300 ημέρες από τότε που λάβαμε ένα μήνυμα που έλεγε “με έπιασαν”, έχουν περάσει 300 ημέρες από τότε που απήχθη από το σπίτι του με το εσώρουχό του”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα