Ισραήλ: Προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε κοινές δηλώσεις Τύπου με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, στην Ιερουσαλήμ, 30 Αυγούστου 2020 AP

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός που συμφωνήθηκε στο Ισραήλ δεν περιλαμβάνει το Λικούντ του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το κόμμα του φαίνεται ότι οδεύει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας από το μεσημέρι της Κυριακής αντιπολιτευόμενα κόμματα όπως το Γιάσμινα και η Νέα Ελπίδα κατέληξαν σε μία μίνιμουμ συμφωνία για δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα βάλει τέλος στην ακυβερνησία.

Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών του Γιάμινα, Νάφταλι Μπένετε και Αγελέτ Σάκεντ με τον Γιάιρ Λαπίντ αλλά και τον Γκίντεον Σάαρ από τη Νέα Ελπίδα είχαν αίσιο τέλος και η μεγάλη μάχη πλέον αναμένεται να δοθεί μέσα στην Κνεσέτ, στο ισραηλινό κοινοβούλιο, για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης.

Το Σάββατο ο Νετανιάχου είχε παίξει τα ρέστα του προτείνοντας στους Σάαρ και Μπένετ εκ περιτροπής πρωθυπουργία αλλά δεν κατάφερε να πείσει και κατά τα φαινόμενα το Λικούντ και ο ίδιος μένουν εκτός κυβερνητικού νυμφώνος μετά από 12 χρόνια.

Ο Μπένετ από την πλευρά του τόνισε ότι “πλέον έχουμε δεσμευτεί. Δεν πρόκειται να πατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να αμφισβητήσουμε την εβραϊκή ταυτότητα του κράτους μας”.

Ο ίδιος θα απεθύνει διάγγελμα στον ισραηλινό λαό το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα