Ισραήλ: Προσθέτει και άλλο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας- Τι είναι το Iron Beam

Διαβάζεται σε 2'
Άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού
Άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού AP

Το Ιron Beam θα πλαισιώσει τα υπόλοιπα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες της χώρας στην αεράμυνα.

Νέα τεχνολογία ετοιμάζει να προσθέσει στον αμυντικό εξοπλισμό του το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αμυνας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει ένα ποσό της τάξης των 530 εκατομμυρίων δολαρίων για να επιταχύνει, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας λέιζερ που έχει κωδικό όνομα Iron Beam.

Το έργο θα φέρουν εις πέρας οι εταιρίες Rafael και Εlbit οι οποίες αναλαμβάνουν τη δέσμευση να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα εντός 12 μηνών.

To Iron Beam θα συμπληρώνει τα άλλα αμυντικά εναέρια συστήματα του Ισραήλ όπως είναι το Iron Dome, to David’s Sling και το Arrow System, κατάλληλα για μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων αντίστοιχα.

Επίσης, το Iron Beam προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, καθώς δεν απαιτείται η χρήση ακριβών πυραύλων αναχαίτισης για κάθε απειλή. Αντίθετα, χρησιμοποιεί δέσμες λέιζερ για να κάψει και να καταστρέψει τους στόχους του.

Δεδομένου ότι το λέιζερ βασίζεται σε ηλεκτρική ενέργεια, είναι πρακτικά “απεριόριστο” και μπορεί να αντιμετωπίσει πολλαπλούς στόχους διαδοχικά, κάτι που προσδίδει στο σύστημα αυτό στρατηγική αξία σε περιοχές με συνεχή απειλές.

Σκοπός του είναι η καταστροφή μικρών πυραύλων, ρουκετών, drones και όλμων σε κοντινές αποστάσεις, χρησιμοποιώντας ενέργεια από λέιζερ υψηλής ισχύος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα