Ισραήλ: Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ισραήλ: Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μαζί με νομοθέτες στη συνεδρίαση της Βουλής (24/7/2023) (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τη Βουλή του Ισραήλ η δικαστική μεταρρύθμιση, που είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων γιατί περιορίζει τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου. Γιατί χαρακτηρίζεται "απειλή για τη δημοκρατία".

Η ισραηλινή Βουλή ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα (24/7), το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 64 υπέρ εναντίον καμίας κατά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν από την ολομέλεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο που πλέον γίνεται νόμος του κράτους, δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες σε ό,τι αφορά τον διορισμό δικαστών και περιορίζει τις αρμοδιότητες του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τις αποφάσεις του οποίου θα μπορεί το κοινοβούλιο να τις ανατρέψει με απλή πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου -που αποτελείται από κόμματα της δεξιάς, της ακροδεξιάς και θρησκευτικά-, στόχος είναι να διασφαλιστεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ των εξουσιών.

Οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης τη χαρακτηρίζουν απειλή για τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα