Ισραήλ: Θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν την κατάλληλη στιγμή

Διαβάζεται σε 2'
O Benny Gantz, υπουργός Πολέμου του Ισραήλ
O Benny Gantz, υπουργός Πολέμου του Ισραήλ AP

Όσα δήλωσε ο υπουργός Πολέμου του Μπένι Γκαντζ, ενόψει της σύγκλησης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Μετά την χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με 300 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι υπουργοί του Νετανιάχου, θα προχωρήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον Μπένι Γκανζ, αντίπαλο του Νετανιάχου που εντάχθηκε στην κυβέρνηση ως υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Τα τρία αυτά πρόσωπα αναμένεται να αποφασίσουν το επόμενο βήμα, με την τύχη της περιοχής να βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.

Το Ισραήλ θα απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο κεντρώος υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ.

Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς“, δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση, ενόψει της σύγκλησης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Το Ιράν είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, είναι μια περιφερειακή πρόκληση και είναι επίσης ένας κίνδυνος για το Ισραήλ, και χθες, ο κόσμος στάθηκε σαφώς μαζί με το Ισραήλ μπροστά στον κίνδυνο. Το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ο κόσμος εναντίον του Ιράν – αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα στρατηγικό επίτευγμα, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ“, λέει.

“Αυτό το γεγονός δεν έχει τελειώσει – η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που οικοδομήσαμε και άντεξε τη σημαντική δοκιμασία του πρέπει να ενισχυθεί ακριβώς τώρα. Το Ισραήλ απέδειξε χθες ότι αποτελεί άγκυρα στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος και άγκυρα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή” υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας πως “Ακόμη και σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τα καθήκοντά μας – κυρίως την επιστροφή των ομήρων και την εξάλειψη της απειλής κατά των κατοίκων του βορρά και του νότου. Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μαζί – θα νικήσουμε“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα