Ισραηλινός στρατός: Η Χαμάς σκότωσε μωρά

Διαβάζεται σε 2'
Άμαχοι στη Γάζα
Άμαχοι στη Γάζα AP Photo Fatima Shbair

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι στρατιώτες βρήκαν, μεταξύ άλλων, πτώματα μωρών στο Κφαρ Αζά.

Πτώματα Iσραηλινών κατοίκων -ανάμεσά τους μωρά- και ενόπλων της Χαμάς φέρεται να κείτονταν στο έδαφος στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανάμεσα σε καμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα και πυρπολημένα αυτοκίνητα, καθώς Iσραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF), οι οποίες έδωσαν την Τρίτη πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ στην περιοχή -που ήταν στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης των Παλαιστινίων- οι εικόνες που αντίκρισαν οι πάντες ήταν αποκρουστικές.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ στο Reuters.

«Είναι μια σφαγή» πρόσθεσε, με το διεθνές έγκυρο πρακτορείο να επιβεβαιώνει πως στο σημείο βρέθηκαν πτώματα μαχητών της Χαμάς μαζί με πτώματα Ισραηλινών κατοίκων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ένοπλοι σκότωσαν εκατοντάδες Ισραηλινούς και συνέλαβαν δεκάδες ως ομήρους σε περιοχές όπως το Κφαρ Αζά, κοντά στη Σντερότ. Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, κάτι που δεν είχαν καταφέρει έως τώρα, καθώς ακόμα μάχονταν εναντίον ενόπλων και προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις παγίδες τους.

Ένας στρατιώτης φώναξε στους δημοσιογράφους: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ».

Μπάιντεν: Σκότωσαν παιδιά, βίασαν γυναίκες

Αναφορές σε φρικαλεότητες έκανε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του.

«Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα ματωμένα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που δήλωσε ότι σκοπός της είναι να σκοτώσει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη καθαρού κακού. Πάνω από 1000 άμαχοι σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν.

Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Ανατριχιαστικές αναφορές για βρέφη που σκοτώθηκαν. Ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Νέοι σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ειρήνη. Για να γιορτάσουν την ειρήνη. Νεαρές γυναίκες βιάστηκαν, δέχθηκαν επίθεση και επιδείχθηκαν σαν τρόπαια. Οι οικογένειες έκρυβαν τον φόβο τους για ώρες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα για να μην τραβήξουν την προσοχή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα